Guvernul a decis că alegerile parțiale pentru funcția de primar în comuna Drăgoiești se vor organiza în 5 noiembrie. Campania electorală începe în 22 octombrie


Intră acum și în grupul de

Guvernul a stabilit, miercuri,  organizarea, în data de 5 noiembrie 2017, a scrutinului local parțial pentru alegerea primarului în localitatea suceveană Drăgoiești

Încetarea de drept a mandatului de primar al comunei Drăgoiești, Vasile Petroaie, a fost constatat prin ordin de prefect pe motiv că primarul nu şi-a putut exercita mandatul o perioadă mai mare de șase luni din cauze medicale.

Pe lângă Drăgoiești, în țară vor mai fi organizate alegeri parțiale în 15 localități.

Potrivit art. 10 alin. 2 din Legea nr. 115 din 2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale, în cazul unor alegeri locale parțiale, data desfășurării acestora se stabilește cu cel puțin 35 de zile înaintea votării.

De asemenea, odată cu data alegerilor, Guvernul a stabilit, prin hotărâre, calendarul acțiunilor din cuprinsul perioadei electorale, potrivit căruia, cu 15 zile înainte de data alegerilor, respectiv 22 octombrie, începe campania electorală și se încheie pe 4 noiembrie, ora 7:00.

Guvernul a decis și măsurile tehnice necesare bunei organizări și desfășurări a alegerilor locale, fiind stabilite atribuțiile și sarcinile care revin Autorității Electrorale Permanente, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Sănătății, Institutului Național de Statistică, Serviciului de Telecomunicații Speciale, instituțiilor prefectului, primarilor, președinților consiliilor județene și președinților tribunalelor. Aceeași hotărâre stabilește constituirea și componența Comisiei tehnice centrale, respectiv a comisiei tehnice și a municipiului București, constituite din reprezentanți ai instituțiilor implicate în organizarea alegerilor parțiale. Acestea au rolul de a coordona și monitoriza la nivelul lor de competență, modul de îndeplinire a sarcinilor în materie electorală de către autoritățile administrației publice.


Intră acum și în grupul de