Acasă Politica Senatorul PSD de Suceava, Virginel Iordache, discurs în Senat de Ziua Mondială...

Senatorul PSD de Suceava, Virginel Iordache, discurs în Senat de Ziua Mondială a Educaţiei: Este un prilej de recunoştinţa faţă de profesorii noştri, dascălii şi învăţătorii care ne-au însoţit în călătoria magică a cunoaşterii


Intră acum și în grupul de

Ziua Mondială celebrată pe 5 octombrie este un prilej de a sublinia rolul pe care instruirea şcolară îl are în pregătirea generaţiilor viitoare , a arătat, miercuri, într-un discurs susținut în Senat senatorul PSD de Suceava, Virginel Iordache.

Potrivit acestuia, Educaţia este parte integrantă a Programului de Guvernare 2017-2020 al Partidului Social Democrat, fiind recunoscut impactul major pe care aceasta îl are în crearea specialiştilor societăţii. „Printre priorităţi se numără accesul la un sistem de educaţie de calitate, valorificarea potenţialului domeniului educaţiei şi al cercetării prin sprijinirea tinerilor care sunt performanţi, prin deschiderea sistemului de învăţământ universitar către parteneri educaţionali internaţionali. Politicile publice promovate în domeniul învăţământului la nivel primar, gimnazial, universitar şi post-universitar sunt corelate cu necesităţile societăţii în care trăim, cu o permanentă actualizare a cerinţelor forţei de muncă”, a declarat Virginel Iordache.

Senatorul sucevean a subliniat că aceste deziderate au un numitor comun, personalul didactic, care are un rol decisiv în mecanismul educaţional, menționând că pregătirea educatorilor este garanţia unor absolvenţi performanţi în toate domeniile profesionale.

„Ziua Mondială a Educaţiei este un prilej de recunoştinţa faţă de profesorii noştri, dascălii şi învăţătorii care ne-au însoţit în călătoria magică a cunoaşterii. Această dată este comemorată anual în peste 200 de state fiind subliniată importanţa educaţiei care devine astfel cheia succesului profesional în orice domeniu”, arată senatorul.



Virginel Iordache a precizat că declaraţia sa politică reiterează rolul major pe care sistemul educaţional îl are în formarea armonioasă a tinerilor și că politicile educaţionale sunt îndreptate către susţinerea parcursului de instruire de la nivelul şcolar primar până la cel universitar.

El a recunoscut că, desigur, sunt multe aspecte care pot fi îmbunătăţite mai ales cele legate de corelarea sistemului de învăţământ cu cerinţele pieţei forţei de muncă.

„Ziua Mondială a Educaţiei este prilejul de a încuraja dascălii şi educatorii care au îndreptat cu răbdare caligrafia micuţilor boboci, care au susţinut cu tărie pregătirea elevilor de gimnaziu şi liceu, şi au perfecţionat studenţi eminenţi în toate domeniile de studii să continue activitatea de instruire cu aceeaşi pasiune şi dăruire. Sărbătoarea educaţiei este prilejul cu care urez un călduros „La mulţi ani!” întregului personal didactic , multă putere de muncă şi cât mai multe realizări în plan profesional!”, a conchis senatorul PSD de Suceava, Virginel Iodache.

 


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version