Gheorghe Flutur: Modelul de tip pașalâc al PSD,una din cauzele subdezvoltării țării. Trebuie mai multă autonomie financiară locală


Intră acum și în grupul de

Președintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, sâmbătă, la Consiliul Național al PNL că modelul de tip pașalâc al PSD, prin care autoritățile locale sunt dependente de guvern este una din cauzele subdezvoltării țării pentru că primarii au fost nevoiți să fie supuși pentru a obține finanțări pentru proiecte locale.

Flutur a spus în discursul său că PNL vrea stabilitate politică, vrea dezvoltare, vrea să oprească migrația politică și a subliniat că pachetul de legi pregătit de PNL prin care parte din redevențe să ajungă la bugetele locale va determina ca primăriile să aibă mai multă independență.

El a explicat că acum bugetul este construit astfel încât autoritatea locală să fie dependentă de centru.

„Ceea ce s-a întâmplat în guvernarea PSD e trist. Au mărit salariile pe hârtie, dar nu ne-au dat și banii să plătim salariile și atunci indirect se taie banii de la investiții cu mâna primarilor și aleșilor locali. Asta este realitatea tristă din această țară și eu cred că liberalii trebuie să spună o parte mai mare din redevență trebuie să rămână autorităților locale, mai mult din cotele defalcate. Să nu avem migrație odată la 4 ani ca să fii supus  cuiva să-ți dea niște bani. În 27 de ani una din cauzele subdezvoltării asta a fost predarea modelului de pașalâc la PSD cu acea ordonanță prin care ne-au plecat 500 de primari pentru că le-au dat doi kilometri de drum să asflateze”, declarat Flutur.

El a transmis membrilor PNL că vor trebui să vină în Parlament cu aceste inițitive legislative.

Flutur consideră că e nevoie și de implicarea mai mare a aleșilor locali liberali și că liberalii vor avea multe inițiative pe care să le spună românilor.

„Să fim un model pentru ceilalți în întâmpinarea centenarului unirii”, a mai spus Flutur.


Intră acum și în grupul de