Băișanu, la Antena 3: Dacă vrei un stat în care cetățeanul să se simtă apărat de justiție, atunci justiția nu trebuie să aibă erori


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele ALDE, deputatul de Suceava Alexandru Băișanu, a apreciat, luni, la Antena 3 că într-un stat democratic justiția nu poate fi subordonată politic și a subliniat că într-un stat în care oamenii se simt apărați de justiție, justiția nu trebuie să aibă erori.

„Într-un stat democratic justiția nu poate fi subordonată sub nici o formă vreuneia dintre facțiunile politice care se luptă pentru putere”, a spus Băișanu în cadrul emisiunii 100 de minute.

El a mai arătat că „dacă vrei un stat în care cetățeanul să se simtă apărat în adevăratul sens al cuvântului de justiție, atunci justiția nu trebuie să aibă erori”.

Totodată, deputatul sucevean a mai declarat că într-un stat de drept trebuie să existe prezumția de nevinovăție și în cazul miniștrilor, făcând referire la recentul caz de retragere a miniștrilor Dezvoltării și Fondurilor Europene pentru că sunt cercetați de DNA.

El a exemplificat cu o prezumtivă situație în care este posibil ca o persoană să facă o plângere penală tuturor miniștrilor aflați în funcție.

„ Asta înseamnă că toți miniștrii să fie retrași și să fie puși alți miniștri? Nu cred că rolul DNA este să facă așa ceva”, a spus Băișanu.

El consideră că Justiția trebuie să fie dreaptă, corectă și să nu fie subordonată niciunei facțiuni politice.

„Am încredere în ceea ce face ministrul Justiției, Tudorel Toader, profesor universitar, cu experiență mare. E un om așezat și nu repezit și i se reproșează că e prea încet în a schimba, dar eu cred că de fapt se gândește de 10 ori înainte de a tăia o sigură dată în dorința de a nu face greșeli și a vedea până în adâncul sistemului și a înțelege perfect ce se întâmplă”, a mai spus Alexandru Băișanu.(N.B.)


Intră acum și în grupul de