Deputatul PSD de Suceava Maricela Cobuz salută, în Parlament, programul guvernului prin care elevii primesc legume, fructe, lactate și produse de panificație. În realitate, autoritățile nu știu cum să distribuie legumele


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava, Maricela Cobuz, a salutat, marți, în Parlament, programul guvernamental prin care elevilor li se oferă legume, fructe, lactate și produse de panificație, deși autoritățile locale sucevene au fost puse în încurcătură de distribuirea de morcovi sau păstârnac și au decis să ofere elevilor mere.

Cobuz a arătat în declarația politică de marți importanța Zilei mondiale a alimentației, notând că, luni,  150 de state din întreaga lume au sărbătorit ”Ziua mondială a alimentației”, sărbătoare inițiată de către ONU încă din anul 1979, scopul fiind cel de a crește gradul de conștientizare publică asupra problemelor privind alimentația și consolidarea solidarității în lupta împotriva foametei, a malnutriției și a sărăciei, cu precizarea că în România, Camera Deputaților a decis adoptarea proiectului de lege privind instituirea zilei de 16 octombrie — Ziua națională a alimentației și a combaterii risipei alimentare.

Ea menționează că tema din acest an o reprezintă schimbarea în viitorul migrației și investirea în securitatea alimentației și dezvoltarea rurală, temă propusă de către Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură pentru cele 150 de țări.

Raportat la România, arată deputatul PSD de Suceava, INS a publicat care sunt cele mai des consumate alimente, astfel carnea şi preparatele de carne, ouăle şi produsele din lapte, pâinea şi zahărul par a fi cele mai consumate alimente, iar la polul opus se află peştele, leguminoasele, fructele oleaginoase şi sucurile naturale.

„Guvernul PSD+ALDE și-a asumat deja o parte din recomandările ONU din acest an, prin Programul de Guvernare. Politicile agricole și de dezvoltare rurală asigură stimulente pentru ca sectorul agricol să devină un motor de creștere economică și o sursă de locuri de muncă pentru populația din mediul rural. Pe lângă acestea, Executivul a adoptat Programul pentru școli prin care preșcolarii și elevii din învățământul primar și gimnazial vor primi, în anul școlar 2017-2018, fructe și legume proaspete, produse lactate și produse de panificație. În sprijinul alimentației sănătoase a venit și Ministerul Sănătății prin publicarea Ghidului pentru alimentaţia sănătoasă, ajutând populația în a se hrăni sănătos”, a declarat Cobuz.

Ea a mai spus că, în continuare, trebuie propuse și adoptate politici naționale de susținere și de dezvoltare a agriculturii astfel încât să contribuie la creșterea economică a Românei, la stimularea exportului dar și la asigurarea alimentației sănătoase pentru populație.

Săptămâna trecută autoritățile județene sucevene au fost puse în dificultate privind distribuirea de legume elevilor în școli și au decis ca, în două din trei zile, să fie oferite mere elevilor în loc de produse lactate.

 


Intră acum și în grupul de