PSD Suceava susține că primăriile și Consiliul Județean nu trebuiau să mărească salariile angajaților la nivelul maxim dacă nu aveau bani. Flutur a acuzat Guvernul că nu a asigurat resurse suficiente pentru plata majorărilor salariale


Intră acum și în grupul de

PSD Suceava a transmis, marți, printr-un comunicat de presă că primăriile și Consiliul Județean Suceava nu ar fi trebuit să mărească salariile angajaților la nivelul maxim dacă nu aveau bani și îi răspunde lui Gheorghe Flutur, care susține că Guvernul a asigurat doar 40 la sută din creșterea salarială, că această susținere financiară reprezintă mai mult decât tăierea salariilor cu 25 la sută, cum s-a întâmplat în perioada guvernării PDL.

În comunicat, PSD Suceava arată că dacă social-democrații suceveni, au fost ocupați la sfârșitul săptămânii trecute cu alegerea structurilor de conducere în unele din cele mai importante organizații locale , Suceava sau Fălticeni, au constatat, cu ușoară condescendență, că liderii liberali din județ sunt iar cuprinși de frenezia ideilor și a sugestiilor.

„Ieri presa suceveană era inundată de opiniile exprimate de Gheorghe Flutur, care cu obișnuita candoare ipocrită, pe deoparte acuza Guvernul PSD că a uitat de Suceava ( ignorând pur și simplu evidența), iar pe de altă parte dădea multe sugestii acestui Guvern și făcea apel la o solidaritate care să depășească granițele politicii. Ca întotdeauna liberalii suceveni uită cu obstinație că atunci când au fost la guvernare au avut posibilitatea să-și pună în practică mărețele idei”, se artă în comunicat.

Potrivit sursei citate, Guvernul PSD este acuzat că nu a asigurat resursele pentru creșterea salarială legiferată pentru administrația publică.

„Se afirmă că la Consiliul Județean creșterea salarială a fost susținută doar în proporție de 40% de la bugetul central. Este ignorat voit faptul că legea lasă la latitudinea consiliului județean sau local decizia de a crește salariile, în limitele prevederilor bugetare, pe principiul descentralizării și a remunerației după performanță. Astfel nu se impunea ca în cazul angajațiilor Consiliului Județean ( inclusiv președinte, vice-președinte) să se meargă la limita superioară a salarizării fără a putea susține această creștere până la sfârșitul anului. Iar susțirea cu 40% a fondurilor de salarii de către Guvern înseamnă infinit mai mult decât tăierea cu 25% a salariilor pe care a practicat-o Guvernul PDL”, se arată în comunicat.

PSD Suceava menționează că Gheorghe Flutur s-a plâns că nu a fost însoțit la miting-ul pentru susțirea autostrăzii Iași- Tg. Mureș, dar social-democrații consideră că cei pe care liderul liberal îi aștepta erau conștienți de ridicolul și inutilitatea demersului dat fiind faptul că în același timp, la Câmpulung Moldovenesc, ministrul Trasporturilor dădea asigurări că în toamnă se va demara procedura de achiziție a proiectării și execuției acestei autostrăzi, fapt care s-a și confirmat.

„Același lider PNL are și o revelație pe care o împărtășește guvernului și anume ideea ca administrațiile locale să primească redevențe pentru resursele locale: lemn, iarbă, apă. Ar fi foarte bine, dar ne întrebăm cum de nu a avut această idee, pe care o putea pune ușor în practică, pe când era ministru. Atunci s-a mulțumit doar cu inventarea gripei aviare și cu exterminarea păsărilor domestice”, se mai arată în comunicat.

PSD Suceava mai analizează și altă intervenție în care președintele CJ Suceava susține că guvernul actual nu sprijină județul și că acesta se dezvoltă doar prin proiectele autorităților locale.

„Dar aceste proiecte de cine sunt finanțate?  Nu de guvernul actual prin PNDL sau indirect prin Ministerul fondurilor europene care, prin acreditarea tuturor autorităților de management, a făcut posibilă accesarea fondurilor europene ( fapt nerealizat de Guvernul Cioloș) ? Se plânge dl. Flutur că d-na Grațiela Gavrilescu, ministrul mediului, nu a consultat administrația locală, când a afirmat că se încearcă restrângerea ariilor protejate. El trece ipocrit peste faptul că prin această măsură se caută găsirea unei soluții pentru finalizarea partiei de schi de la Câmpulung Moldovenesc- proiect al unui primar din același partid cu dumnealui”, mai susține PSD Suceava.

 

În comunicat se subliniază că Gherorghe Flutur a atins culmea că prin afirmația că Mărul de Falticeni este brandul său de suflet pe care l-a susținut mereu.

„Consiliul Județean nu a locat nici un leu pentru Târgul Mărului–  eveniment susținut în totalitate de primăria Fălticeni,  liberalii mulțumindu-se, ca întotdeauna la acest târg, cu o ușoară baie de mulțime. În acest ritm nu ne-ar mira ca președintele PNL Suceava să-și asume și meritul pentru cele anunțate de AJOFM că în luna octombrie șomajul în Suceava s-a diminuat cu 0,08%”, se mai arată în comunicatul PSD Suceava.

 


Intră acum și în grupul de