PSD Suceava, după suspendarea licitației pentru salubrizarea menajeră în Suceava: Situația putea fi evitată dacă PNL sprijinea propunerea PSD prin care o firmă de specialitate să elaboreze caietul de sarcini


Intră acum și în grupul de

PSD Suceava susține, într-un comunicat de presă, că în locul unei salubrizari moderne PNL le oferă sucevenilor o nouă licitație anulată și arată că situația putea fi evitată dacă PNL era de acord cu propunerea consilierilor PSD care au cerut ca o firmă de specialitate să se ocupe de elaborarea caietului de sarcini.

Într-un comunicat de presă semnat de președintele PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir, se arată că în luna aprilie 2017, consilierii Locali PSD au respins, argumentat şi documentat, proiectul de aprobare a Caietului de Sarcini pentru salubrizare pentru că erau vizibile neprofesionalismul şi lipsa imparţialităţii în întocmirea acestui caiet de sarcini.

„În goana lor după like-uri pe Facebook, în loc să se ocupe de administraţie, Ion Lungu şi viceprimarul PNL, încercau să îi manipuleze pe suceveni, minţind-ui că PSD-ul se opune unei salubrizări moderne, manifestându-şi în mod populist ieftin aşa zisa uluire şi şocul provocat de respingerea proiectului de către PSD”, se arată în comunicat.

Liderul PSD Suceava menționează că, deși pe termen scurt, „Ion Lungu şi locotenentul său”, au încercat să provoace o imagine negativă organizaţiei municipale PSD Suceava, în șase luni adevărul a ieşit la iveală şi licitaţia organizată de Primăria Suceava a fost suspendată de Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor.

„Dacă PNL-ul ar fi lăsat deoparte trufia şi aroganţa, dacă ar fi ascultat sfaturile consilierilor locali PSD, Caietul de Sarcini ar fi fost întocmit de către o firma specializată şi astăzi în loc de o licitaţie anulată am fi avut salubritate modernă în Suceava. O administraţie eficientă şi eficace ar fi produs un Caiet de Sarcini profesionist şi imparţial. Administraţia PNL-izată a lui Ion Lungu a produs un Caiet de Sarcini neprofesionist şi vădit în favoarea unui operator privat”, menționează Cușnir.

El consideră că, din nou, Ion Lungu se comportă că un avocat al unui operator privat în loc să fie avocatul sucevenilor.

Dan Ioan Cușnir precizează că, în scurt timp va ieşi la lumina şi adevărul în ceea ce priveşte proiectele PNL de acordare a superficiilor pe care el le numește „proiecte de prăduire a Domniului Public”, și al aşa- zisului proiect al parcărilor întocmit la fel de „jalnic şi de incompetent” de  „specialişti de talia lui Lungu şi Harșovschi” ,dar şi multe altele.

„Noi vom continua să votăm în Consiliul Local Suceava doar pentru binele Sucevei şi al sucevenilor cu riscul ca PNL-ul să încerce să ne provoace pierderi în imaginea publică. Vom pune în continuare interesul comunităţii deasupra interesului politic”, a conchis Dan Ioan Cușnir.


Intră acum și în grupul de