Deputatul PNL de Suceava, Bogdan Gheorghiu vrea renunțarea la ora de vară/iarnă


Intră acum și în grupul de

Deputatul PNL de Suceava, Bogdan Gheorghiu lucrează la un proiect de lege care propune renunțarea la mecanismul schimbării orei de vară și de iarnă. In expunerea de motive, Bogdan Gheorghiu susține schimbarea orei provoacă probleme de sănătate locuitorilor dar că afectează și economia.

 

Initiativa parlamentarului sucevean a fost discutata deja intr-o sedinta a Biroului Permanent Judetean al PN si se pare că se bucura atat de sustinerea oragnizatiei județene Suceava, cat si de cea a presedintelui acesteia, Gheorghe Flutur.

Bogdan Gheorghiu a explicat ca studiile efectuate de specialisti pe aceast tema au demonstrat ca schimbarea orei poate duce la tulburarea ceasului biologic, ceea ce conduce implicit la schimbări de dispoziție, probleme cu somnul și un risc crescut de atac de cord și accidente rutiere.

Reamintim că ultima țară care a anuntat ca renunta la mecanismul schimbării orei de vară și de iarnă este Polonia.

”Multe alte ţări din toată lumea fac excepţie de la regimul trecerii la ora de iarnă, din aceleaşi raţionamente de ordin economic, dar şi uman. De exemplu Marea Britanie a renuntat de asemenea la mecanismul schimbării orei de vară și de iarnă.”, a mai spus Bogdan Gheorghiu.


Intră acum și în grupul de