Sfatul ambasadorului Federației Ruse: Dacă România vrea să se unească cu Moldova trebuie să meargă pe calea referendumului. Cu Bucovina, analizați și situația din Catalonia


Intră acum și în grupul de

Ambasadorul Federației Ruse la București, Valery Kuzmin, a declarat, joi, la Suceava, unde a participat la un seminar pe teme economice că România ar putea urma calea referendumului privind unirea cu Republica Moldova.

„În România, nu de puține ori am auzit care ar fi partea legală, sau cum ar trebui să se unească România cu Republica Moldova: în baza dreptului istoric sau cu ajutorul referendumului. Având în vedere că aveți aceste detalii eu v-aș propune să mergeți pe ideea referendumului, ținând cont că o astfel de situație s-a întâmplat în Crimeea”, a spus Kuzmin.

El a arătat că în Crimeea s-a organizat un referendum pentru alipirea la Federația Rusă la care participarea a fost de peste 90 la sută și că această voință a populației din această regiune nu este recunoscută în timp ce Kosovo, unde nu s-a organizat referendum, este recunoscut ca stat de foarte multe țări, menționând că mai mult de 22 de țări europene au votat pentru recunoașterea Kosovo, dar că din acestea nu face parte și România.

În ceea ce privește Catalonia, el a spus că la referendum au participat mai puțin de jumătate din cei așteptați la față de Crimeea unde au fost peste 90 la sută participare.

„Vedem că celui care a inițiat referendumul i s-a cerut extrădarea din țara unde se află acum pentru a fi pus sub acuzare”, a spus ambasadorul.

Întrebat cum vede situația privind situația Bucovinei care a fost împărțită în două, ambasadorul a evitat un răspuns tranșant.

„Având în vedere aceste elemente puteți analiza și situația din Bucovina”, a spus ambasadorul rus.

 


Intră acum și în grupul de