Băișanu: Biroul Politic Național al ALDE a decis să susțină ca în bugetul anului 2018 să fie asigurate fonduri pentru proiecte de infrastructură rutiere mari în zona Moldovei, de la autostrada A8 la drumul expres Siret-Pașcani, la modernizarea Roman-Suceava, finalizarea DN 18 sau șoseaua de centură a Sucevei


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele ALDE, deputatul de Suceava Alexandru Băișanu, a declarat, vineri, că Biroul Politic Național al ALDE a decis ca la legea bugetului pentru anul 2018 să susțină includerea fondurilor necesare pentru autostrada A 8 Iași-Tg. Mureș, pentru drumul expres Siret-Suceava-Pașcani, pentru modernizarea și lărgirea drumului Roman-Suceava-Siret, pentru finalizarea modernizării DN 18, dar și pentru șoseaua de centură a Sucevei și șoseaua ocolitoare a municipiului Rădăuți.

Potrivit acestuia, ALDE a decis în Biroul Politic Național că zona Moldovei trebuie să fie avută în vedere pentru realizarea de investiții în infrastructura rutieră.

„În infrastructură rutieră zona Moldovei stă cel mai prost. Nu are nicio autostradă, nici un drum expres, nu are nimic”, a spus deputatul sucevean.

El a menționat că decizia ALDE a fost adoptată după ce doi vicepreședinți ai partidului, Alexandru Băișanu și Varujan Vosganian, au prezentat necesitatea finanțării de investiții serioase în infrastructura acestei zone.

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a menționat că va susține să fie asigurată finanțarea în bugetul anului viitor pentru aceste investiții.

„Eu, ca vicepreședinte al Comisiei de Transporturi a Camerei Deputaților am chemat deja ministrul pentru a discuta despre bugetul Ministerului Transporturilor. Știe ce are de făcut. Vom discuta împreună bugetul Ministerului Transporturilor și unde anume să încercăm să trimitem bani”, a mai spus Alexandru Băișanu.


Intră acum și în grupul de