Politolog sucevean: Toate deciziile în zona administrativă nu sunt luate de oameni cu viziune, ci de țuțeri de partid care se pricep la toate și de fapt nu se pricep la nimic


Intră acum și în grupul de

Sistemul decizional în România se bazează pe țuțeri de partid, oameni care se pricep la toate și de fapt la nimic, ceea ce duce la stagnare, a apreciat în emisiunea Exclusiv 90 de minute sociologul și politologul sucevean dr. Adrian Botezatu.

Potrivit acestuia, prin politizarea excesivă a administrației de stat în România s-au creat două-trei mari grupări de partide care au o armată de activiști de partid în spate.

El a arătat că acești activiști de partid, în general, nu sunt foarte realizați profesional, adică nu au o profesie în spate în care să fie performat.

„Sunt oameni buni la toate și de fapt care nu sunt buni la nimic. De fapt, țuțerul de partid a înlocuit specialistul. Atunci toate deciziile în zona administrativă nu sunt luate de oameni cu viziune, oameni pregătiți ci  de țuțeri de partid”, a spus Adrian Botezatu.

El a amintit că se vede și în ofertele electorale ale partidelor faptul că nu au folosit specialiști.

„În campania electorală, marea majoritate a ofertelor electorale nu sunt rodul unor echipe de specialiști care să fundamenteze foarte corect problematica unei comunități ci e un fel de concurs „Ce spun 100 de români” , pun elemente absolut fantasmagorice și cu astea se defilează înainte”, explicat politologul.

El a exemplificat cu situația din municipiul Suceava unde se vede că nu se lucrează cu arhitecți.

„În municipiul Suceava nu se lucrează cu arhitecți. Asta se vede. În momentul în care apelezi la specialiști pe diverse domenii rezultatele se văd. Când de pricepi la toate și de fapt la nimic, lucrurile stagnează”, a spus Adrian Botezatu.


Intră acum și în grupul de