Ion Lungu la mitingul PNL pentru susținerea moțiunii de cenzură: Am venit în număr mare să luăm atitudine împotriva unui PSD arogant


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, luni seara, la mitingul de susținere a moțiunii de cenzură depusă de PNL pentru demiterea actualului Guvern că le mulțumește sucevenilor care au venit în număr atât de mare pentru a lua atitudine împotriva unui PSD arogant.

„Dragi suceveni, în primul rând vă mulțumesc că ați venit într-un număr atât de mare să luăm atitudine împotriva PSD, împotriva unui PSD arogant. Am văzut și în această seară, în Parlament, la citirea moțiunii de cenzură, când au părăsit sala. Am văzut cât de puțini membri ai Guvernului ascultau ceea ce se spune în moțiunea de cenzură”, a spus Lungu.

El a arătat că este vechi în politică și, păstrând proporțiile, a avut și majoritatea absolută, două treimi, în Consiliul local.

„Totuși, prima dată, când luam o decizie, consultam minoritatea. Dacă vrei să respecți democrația, în primul rând trebuie să respecți minoritatea”, a spus primarul care este și președinte al organizației municipale PNL Suceava.

El a mai declarat că a venit la acest miting să vorbească în primul rând în numele primarilor.

„Am venit să somăm public Guvernul PSD-Tudose să ia măsuri concrete să compenseze pierderile pe care le vor avea primăriile ca urmare a reducerii cotei pe venitul global de la 16 la 10 la sută. Așa cum ați văzut, am luat atitudine și la București și în Asociația Municipiilor din România și primarii noștri, fie că sunt de municipii, de comune, de orașe mai mici, cu toții vor avea de suportat. Din păcate, până la această oră, în afară de niște asigurări verbale din partea domnului prim ministru, că nimeni nu va pierde niciun leu, că vor fi compensate primăriile cu sume de la bugetul de stat, nu avem nimic concret în acest sens”, a spus Ion Lungu.

El a precizat că primarii sunt la faza în care fundamentează bugetele pentru anul viitor.

„ Așa cum am spus, din estimările pe care le-am făcut la nivelul municipiului Suceava, vom pierde cel puțin cinci milioane de euro. Sigur, nu suntem împotriva reducerii impozitului de la 16 la 10 la sută, dar credem că este de datoria Guvernului să găsească măsuri compensatorii. Eu știu ce se întâmplă în spatele cortinei. Au promis primarilor PSD să pună batista pe țambal că le vor da bani altfel, prin PNDL sau prin alte mijloace. Cu siguranță sunt niște bani care vin pe criterii politice în detrimentul celor care merg în baza unei formule de calcul”,  a dezvăluit Ion Lungu.

El a cerut Guvernului Tudose să guverneze prin profesionalism nu prin amatorism cum s-a întâmplat și cu Hotărârea de Guvern privind banii de termoficare de la Suceava.

„Dacă nu ar fi de plâns e de râs. Pentru a doua oară s-a dat acea Hotărâre de Guvern, iar banii nu au venit nici până în ziua de astăzi”, a spus Ion Lungu.

Primarul Sucevei a subliniat că a venit la miting ca să ceară, din partea primarilor, ca Guvernul să accelereze toate procedurile cu celeritate să se poată accesa fondurile europene.

„Suntem într-o situație disperată, noi, cei de la Primărie, că anul viitor vor fi blocate investițiile. Vom fi nevoiți să facem investiții mai puține în orașele noastre și cei care vor suferii primii vor fi cetățenii, cei care ne-au votat că nu o facem în numele PNL. O facem în numele comunităților care ne-au votat”, a spus Ion Lungu.

El a mulțumit sucevenilor pentru că au venit în număr mare pentru a susține acest demers public.

„Numai împreună putem lua atitudine, numai împreună putem să dăm un duș rece PSD și fac un apel tuturor parlamentarilor, indiferent de culoarea politică să voteze această moțiune de cenzură, să îndepărtăm de la guvernare PSD care guvernează dezastruos”, a spus Lungu.

Primarul Sucevei a adăugat că acest miting este organizat în Piața Drapelelor Uniunii Europene, pentru că PNL crede în Uniunea Europeană, în timp ce PSD desconsideră UE.

„Noi vrem să fim fruntași în Europa nu lada de gunoi a Europei. Dragi suceveni, uniți vom învinge!”, a mai spus Ion Lungu.

 


Intră acum și în grupul de