Deputatul PNL Bogdan Gheorghiu: Creșterea economică record anunțată de premierul Mihai Tudose trebuie să asigure finanțarea autostrăzilor din zona Moldovei. Parlamentarii PSD din județele Moldovei să ceară Guvernului fondurile necesare în bugetul anului 2018


Intră acum și în grupul de

Deputatul PNL de Suceava, Bogdan Gheorghiu, consideră că în condițiile în care creșterea economică a României, anunțată de premierul Mihai Tudose, este un record, ar trebui ca fondurile rezultate din această creștere economică să fie folosite pentru infrastructura de transporturi și că se impune ca toate autostrăzile prevăzute în zona Moldovei să fie finanțate.

Astfel, deputatul liberal arată că în această săptămână, Guvernul PSD a prezentat public un raport care arată  triumfalist că România a înregistrat cea mai mare creștere economică din lume.

„În acest context facem apel la toate organizațiile PSD din Moldova să ceară Guvernului PSD bugetarea pentru 2018 a autostrăzilor în Moldova, finanțarea lucrărilor fiind asigurată din creșterea economică record prezentată de premierul Mihai Tudose”, arată Gheorghiu.

El reamintește organizațiilor PSD din Moldova, că în anul 2017, din bugetul transporturilor Regiunea de Nord Est (formată din 6 județe) a primit 3,8% din buget, în timp ce județul Teleorman a primit singur 3% din buget, iar județul Timiș al fostului premier Sorin Grindeanu a primit 7% din total buget (în județul  Timiș segmentul de autostradă aferent fiind deja complet finalizat).

„În cazul în care, în bugetul de stat pe anul 2018, an aniversar în România ce marchează 100 de ani de la Marea Unire,  nu vor fi prinse sumele necesare demarării construcției de autostrăzi în Moldova, înseamnă că este vorba de rea voință în cazul Partidului Social Democrat, iar ignorarea cu bună știință a dezvoltării infrastructurii de transport în regiunea Moldovei reprezintă un pericol grav la securitatea națională a României”, precizează Gheorghiu în comunicat.


Intră acum și în grupul de