Deputatul PNL Bogdan Gheorghiu: Prin intimidarea participanților la proteste, PSD se îndepărtează în mare viteză de la valorile democratice europene.România nu e nici Coreea de Nord și nici Belarus


Intră acum și în grupul de

Deputatul PNL de Suceava, Bogdan Gheorghiu, a anunțat, luni, că va interpela, în Parlament, ministrul de Interne, Carmen Dan, față de încercările de intimidarea protestatarilor care au participat, duminică seara, la mitinguri în țară, față de actuala guvernare.

„Duminică seara, în 26 noiembrie, zeci de mii de români din toată țara au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva unui număr copleșitor de aberații numite pompos de PSD –PROGRAM DE GUVERNARE. Pentru a intimida protestatarii pașnici, ministrul de interne Carmen Dan a scos Jandarmeria călare în București printre cetățeni riscând producerea unor evenimente nefericite”, arată deputatul într-un comunicat de presă.

El precizează că, la Suceava, jandarmii au interpelat protestatarii pașnici, filmându-i și solicitându-le să părăsească zona, cu o lună înainte de comemorarea a 28 de ani de la Revoluția din 1989 când românii și-au câștigat dreptul la libertate, liberă exprimare și asociere, democrație- valori supreme garantate de Constituția României.

„Partidul Social Democrat se îndepărtează astăzi în mare viteză de  la valorile democratice europene prin schilodirea legilor justiției, acordarea de privilegii, imunități și amnistii mascate demnitarilor,  legalizarea furtului din banul public, blocarea funcționării ONG-urilor, sabotarea economiei naționale și a veniturilor cetățenilor, instaurarea statului polițienesc”, susține Gheorghiu.

El a anunțat că în calitate de deputat al județului Suceava va face o interpelare în parlament pentru ministrul de interne Carmen Dan care trebuie să răspundă în legătură cu metodele de intimidare practicate de Jandarmerie la adresa protestatarilor pașnici.

„România nu este nici Belarus, nici Coreea de Nord iar dreptul la liberă exprimare este fundamental și sacru într-o țară europeană”, a conchis deputatul liberal Bogdan Gheorghiu.

 


Intră acum și în grupul de