Băișanu: Investiții în infrastructura care să facă legătura între regiunile istorice ale țării înseamnă astăzi unire


Intră acum și în grupul de

Inițiatorul legii prin care s-a declarat Ziua Bucovinei, liderul ALDE Suceava, Alexandru Băișanu, a declarat, marți, că Bucovina merită să fie sărbătoriă pentru că ocupă un loc special în istoria acestei țări.

 

„Bucovinenii merită o zi a lor și din acest motiv am și propus și adoptat legea privind instituirea Zilei Bucovinei. Bucovina e o regiune istorică ce ocupă un loc special în istoria țării, în conștiința poporului și este un model de conviețuire multietnică”, a spus Băișanu.

Liderul ALDE Suceava a întărit faptul că bucovinenii și românii trebuie să lupte pentru păstrarea valorilor pe care ni le-au lăsat moștenire străbunii noștri, iar la moment aniversar, trebuie ca toți românii, indiferent de zona din care fac parte, să fie uniți și nu dezbinați așa cum este situația actuală.

„Unirea nu se face numai prin vorbe, ci, în aceste momente poate fi desăvârșită cu adevărat prin investiții în cultură, educație, sănătate și foarte- foarte important, prin dezvoltarea infrastructurii care să lege, în adevăratul sens al cuvântului, toate regiunile istorice”, a declarat Băișanu.

Deputatul ALDE Suceava, ca vicepreședite național al ALDE și vicepreședinte al Comisiei de Transporturi din Camera Deputaților a subliniat că Bucovina  merită mai multă atenție și din acest motiv ALDE a decis să susțină investiții publice importante în această zonă respectiv drumul expres Siret-București, șosele de centură Suceava și Rădăuți, modernizarea  drumul E 85 de la Roman la Siret și autostrada A8, Iași-Tg. Mureș.

”Este un gest de recunoaştere a importanţei regiunii Bucovina şi de înţelepciune în raport cu bucovinenii şi istoria acestei regiuni, iar astăzi astfel de investiții înseamă unire”, a completat Băişanu.

 


Intră acum și în grupul de