Marian Andronache candidează la funcția de președinte al organizației județene PMP Suceava pentru a pune capăt stării conflictuale din organizație


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației municipale PMP Suceava, viceprimarul Marian Andronache, a anunțat că va candida la funcția de președinte al organizației județene după disensiunile pe care le-a avut cu președintele executiv al organizației județene, Corneliu Popovici, care țintește aceeași funcție.

Într-un comunicat de presă, Marian Andronache, a spus că în ultima perioada a avut loc un șir de evenimente în interiorul PMP Suceava care „nu fac deloc cinste și onoare partidului”.

„Aceste evenimente au amenințat atât unitatea Organizației Municipale Suceava, cât și a altor organizații din județ. Cel mai grav este faptul că aceste disensiuni au fost generate artificial de două, trei persoane rău intenționate din interiorul partidului, persoane care se află chiar în structura de conducere a Organizației Județene PMP”, se arată în comunicat.

Andronache menționează că în urma acestor evenimente „surprinzătoare și deloc plăcute”, dar și la solicitarea mai multor colegi de partid, președinți de organizații, consilieri locali, primar și viceprimari, a decis să candidez pentru funcția de președinte al Organizației Județene PMP Suceava.

Decizia asumată a fost comunicată în mod oficial tuturor participanților la ședința Comitetului Executiv Județean de joi.

„Am decis să iau atitudine pentru că partidul să rămână unit, să devină mai puternic și pentru a nu mai permite în interiorul partidului lipsa de transparență, corectitudine, respect, încredere și onestitate”, precizează Marian Andronache.

Disensiunile cu președintele executiv al organizației județene PMP Suceava, Corneliu Popovici, au apărut după ce conducerea organizației județene a decis, în unanimitate, ca PMP să nu voteze majorările de taxe și impozite locale în municipiul Suceava, dar decizia nu a fost respectată.

Primele semne ale neînțelegerilor intervenite între liderul județean Corneliu Popovici și liderul municipal Marian Andronache au fost vizibile la conferința de alegeri a organizației municipale PMP Suceava, când Corneliu Popovici a arătat că vocea PMP în Consiliul Local Suceava nu este auzită și că deși proiectele majorității sunt aprobate cu „voturile de aur” ale PMP, popularii suceveni  nu sunt băgați în seamă.

El l-a mai criticat pe Marian Andronache că a ajuns „remorca PNL” în municipiul Suceava, dar și pentru rezultatele slabe obținute în alegerile parlamentare.

 


Intră acum și în grupul de