Nechifor, mesaj de Ziua Națională: România ești tu și cu mine și cu noi toți laolaltă și înainte ca măcar să îți încrunți sprâncenele și să îți ascuți tonul vocii trebuie să te întrebi adânc, până la ultima bucățică a sufletului tău, dacă tu ți-ai făcut datoria față de țară


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava, Cătălin Nechifor, consideră că de Ziua Națională a României fiecare român trebuie să se întrebe dacă și-a făcut datoria față de țară și arată că mândria de a fi român a devenit o modă într-o țară în care totul este contestat și detestat.

Într-un mesaj de pe pagina sa de socializare, deputatul social-democrat sucevean explică de ce nu a postat o ramă cu tricolor sau că este mândru că e român, așa cum este moda acum deși totul în țară este contestat.

„Ar fi trebuit să pun și eu o ramă cu tricolor, sau să scriu că sunt mândru că sunt român. Văd că așa e la modă. Am ales să nu fac asta, nu din spirit de frondă, nu că aș vrea, vezi Doamne, să fiu împotriva curentului, am ales să nu pun nimic, doar un simplu „La mulți ani”!. Văd foarte mulți nemulțumiți: de stat, de privat, de guvern, de colegi, de caii jandarmeriei, de split TVA, de contribuții, de parlament, aproape de tot, ba chiar și mai mult. Și atunci cum putem fi mandri de ceva pe care poate că și urăm profund, în fiecare colț al sufletului. Și cum putem spune la mulți ani, cuiva, chiar și României, pe care poate o detestăm, despre care ne e rușine atât de mult încât nici nu mai recunoaștem, plecați fiind pe alte meleaguri, că aici, în țară noastră românească ne-am născut. Cum să crezi în ceva despre care te plângi mai tot timpul că nu îți oferă idealul pe care îl ai în viață. România nu este nimic altceva decât suma tuturor celor care trăim și am trăit și vom trăi în spiritul nostru național. Plus acest loc minunat, lăsat de la Bunul Dumnezeu, de care de mii de ani trag toți și sfârtecă încet și dureros câte o halcă, și încă una, și încă una. Și curios, că după mii de ani după ce de aici au luat calea străinătății și care pline cu aur dar și cu fecioare și ieniceri – prinos mărețelor porți de odinioară, a mai rămas încă destul de înfruptat. România nu e nimic altceva decât absolutul tuturor dorințelor și aspirațiilor noastre și sigur că acestea sunt din ce în ce mai multe și mai mari, atât de mari, încât nici măcar nu mai ne dăm seama că trăim de zeci de ani într-un spațiu care n-a cunoscut nici foametea, nici jelania, nici pribegia, nici cotropirea, nici măcar furia unor cataclisme naturale. Și poate că nu mai suntem nici măcar în stare să ne dăm seama de ceea ce avem cu adevărat și dacă suntem în stare să înțelegem că merităm sau nu ceea ce am primit pentru simplul fapt că suntem români. Pentru că înainte de toate, România ești tu și cu mine și cu noi toți laolaltă și înainte că măcar să îți încrunți sprâncenele și să îți ascuți tonul vocii trebuie să te întrebi adânc, dar adânc de tot până la ultima bucățică a sufletului tău, dacă tu ți-ai făcut datoria față de țară. La mulți ani, România, sper să merit să fiu al tău!”, a transmis Cătălin Nechifor.


Intră acum și în grupul de