Primarul Bogdan Codreanu dezminte că ar candida pentru o funcție în conducerea județeană a PMP Suceava și se delimitează de scandalul izbucnit după ce Marian Andronache și-a anunțat candidatura la șefia organizației

Primarul comunei Pojorâta, Bogdan Codreanu, fost candidat al PMP Suceava la funcția de președinte al CJ Suceava, a dezmințit, sâmbătă că ar candida pentru o funcție în conducerea PMP Suceava și susține că nu vrea să fie implicat în scandalul din organizație izbucnit după ce viceprimarul Sucevei Marian Andronache și-a depus candidatura pentru președinția organizației județene PMP Suceava.

 Primarul comunei Pojorîta, Ioan Bogdan Codreanu, a transmis un comunicat de presă în care dezminte informațiile apărute în presa suceveană potrivit cărora ar intenționa să candideze pentru funcția de președinte al Organizației Județene a PMP Suceava.

El arată că a apreciat faptul că unele organizații PMP din județ îl consideră potrivit pentru această funcție, însă, din motive personale nu va candida și nu dorește să fie implicat în toate aceste discuții politice.

„Nu voi candida pentru nicio funcție, cu atât mai puțin pentru cea de președinte al partidului. Sunt deranjat de faptul că, fie și «pe surse», au apărut aceste informații, în condițiile în care eu nu am afirmat asta. Comuna Pojorîta și oamenii de aici reprezintă în continuare o prioritate pentru mine. Astfel, nu doresc să dau curs nici unei discuții din acest scandal politic”, a declarat Ioan Bogdan Codreanu.

În comunicatul lui Bogdan Codreanu se arată că discuțiile din interiorul PMP Suceava au apărut după ce viceprimarul Sucevei Marian Andronache și-a anunțat candidatura pentru funcția de președinte al Organizației Județene a PMP Suceava.

Președintele organizației municipale PMP Suceava, viceprimarul Marian Andronache, a anunțat joi seara că va candida la funcția de președinte al organizației județene după disensiunile pe care le-a avut cu președintele executiv al organizației județene, Corneliu Popovici, care țintește aceeași funcție.

Într-un comunicat de presă, Marian Andronache, a spus că în ultima perioada a avut loc un șir de evenimente în interiorul PMP Suceava care „nu fac deloc cinste și onoare partidului”.

 

„Aceste evenimente au amenințat atât unitatea Organizației Municipale Suceava, cât și a altor organizații din județ. Cel mai grav este faptul că aceste disensiuni au fost generate artificial de două, trei persoane rău intenționate din interiorul partidului, persoane care se află chiar în structura de conducere a Organizației Județene PMP”, se arată în comunicat.

Andronache menționează că în urma acestor evenimente „surprinzătoare și deloc plăcute”, dar și la solicitarea mai multor colegi de partid, președinți de organizații, consilieri locali, primar și viceprimari, a decis să candidez pentru funcția de președinte al Organizației Județene PMP Suceava.

 

Decizia asumată a fost comunicată în mod oficial tuturor participanților la ședința Comitetului Executiv Județean de joi.

 

„Am decis să iau atitudine pentru că partidul să rămână unit, să devină mai puternic și pentru a nu mai permite în interiorul partidului lipsa de transparență, corectitudine, respect, încredere și onestitate”, precizează Marian Andronache.

 

Disensiunile cu președintele executiv al organizației județene PMP Suceava, Corneliu Popovici, au apărut după ce conducerea organizației județene a decis, în unanimitate, ca PMP să nu voteze majorările de taxe și impozite locale în municipiul Suceava, dar decizia nu a fost respectată.

 

Primele semne ale neînțelegerilor intervenite între liderul județean Corneliu Popovici și liderul municipal Marian Andronache au fost vizibile la conferința de alegeri a organizației municipale PMP Suceava, când Corneliu Popovici a arătat că vocea PMP în Consiliul Local Suceava nu este auzită și că deși proiectele majorității sunt aprobate cu „voturile de aur” ale PMP, popularii suceveni  nu sunt băgați în seamă.

 

El l-a mai criticat pe Marian Andronache că a ajuns „remorca PNL” în municipiul Suceava, dar și pentru rezultatele slabe obținute în alegerile parlamentare.

 

loading...