Senatorul PNL de Suceava, Dan Cadariu: PSD confundă țara cu propria moșie. La discuții cu vicepremierul Paul Stănescu pe proiecte de dezvoltare locală au fost chemați doar primarii PSD


Intră acum și în grupul de

Senatorul PNL de Suceava, Dan Cadariu, susține că PSD confundă țara cu propria moșie și că vicepremierul Paul Stănescu a discutat doar cu primarii PSD proiecte de dezvoltare locală finanțate prin PNDL.

„Vizitele liderilor PSD din ultima vreme în județul Suceava nu au adus nimic bun acestui județ. Sau poate unora le-o fi adus. Și mă refer aici la șefii PSD, poate și la unii primari PSD. Poate”, a apreciat Cadariu într-un comunicat de presă.

Potrivit senatorului liberal sucevean, pentru el este foarte clar că PSD, dincolo de declarații sforăitoare de campanie, nu a făcut nimic pentru acest județ și că l-a neglijat și l-a condamnat la izolare.

„Au fost la Sucevița. Aici trebuiau să spună, nu-i așa, ceva și despre acest județ, despre ce au de gând cu șoseaua de centură, cu datoriile la Utilități și Mediu și cu multe altele.  Declarații, promisiuni, care s-au dovedit a fi minciuni. Ca de fiecare dată! Zilele trecute, la Suceava, primarii PSD au fost chemați la o întâlnire cu  Paul Stănescu – viceprim-ministru, Marius Nica – ministrul Fondurilor europene și Adrian Gâdea – secretar de stat, coordonatorul implementării PNDL”, a menționat senatorul.

Cadariu amintește că Paul Stănescu, Marius Nica și Adrian Gâdea fac parte, încă, din Guvern, și ar trebui să știe că este Guvernul României, nu al PSD.

„Nu poți să discuți proiecte atât de necesare pentru toate localitățile doar cu primarii tăi. PSD recidivează pentru a câta oară în relația cu primarii. După ce i-a luat la bucată, folosind o ordonanță neconstituționale, OUG 55/2014, folosește acum PNDL – ul în același scop”, susține senatorul liberal.

El subliniază că primarii nu trebuie să mai fie umiliți și să fie obligați să stea cu mâna întinsă la guvernanții PSD.

„PNDL-ul reprezintă principala sursă de finanțare pentru infrastructura locală. Teoretic, are la bază principiul conform căruia în fiecare localitate din țară trebuie să fie asigurat un set minim de servicii publice în domeniile sănătate, educație, apă-canalizare, energie termică și electrică, industrie și iluminat public, transport, drumuri, salubrizare, cultură și sport.Practic, nevoile comunităților locale se reflectă în numărul foarte mare de proiecte depuse la nivelul întregii țări, din care nici jumătate nu au fost aprobate”, menționează Cadariu.

El amintește că, potrivit unei situații prezentate recent la Parlament de către reprezentanții ministerului de resort, până la această dată, au fost semnate doar 20% din contractele aprobate, deși până la sfârșitul anului 2017 trebuie semnate toate contractele de finanțare.

„Din județul Suceava, doar 10 % din total ! Foarte puțin, gândindu-mă la nevoile și așteptările atât ale primarilor, dar mai ales ale locuitorilor județului nostru. Este îngrijorător ce se întâmplă cu proiectele județului Suceava. Și trebuie să mai spun ceva care nu este în regulă. Din acest mic număr de proiecte semnate doar 29 % sunt ale primarilor PNL. Ce vină au locuitorii din comunitățile conduse de primari PNL? Ce vină are acest județ?”, s-a întreabat Cadariu.

El mai întreabă guvernanții PSD ce se întâmplă cu așteptările tuturor primarilor și mai ales ce se întâmplă cu nevoile sucevenilor.

Vicepremierul Paul Stănescu, ministrul Dezvoltării Regionale, a fost prezent, la sfârșitul lunii noiembrie, la Suceava, la Comitetul Executiv Județean al PSD Suceava, unde a vorbit în cadrul ședinței că PNDL 2 va respecta cu strictețe toate etapele prevăzute în program.

Potrivit unui comunicat al PSD Suceava, vicepremierul a dat asigurări primarilor PSD participanți la această ședință, că vor fi decontate toate facturile depuse pentru PNDL 1 și că PNDL 2 va respecta cu strictețe toate etapele stabilite, iar economiile rezultate în urma desfășurării primei etape, vor fi utilizate tot la nivelul județului pentru finațarea unor proiecte eligibile, dar care nu au fost aprobate în această etapă.

PSD Suceava consideră că această decizie este favorizantă pentru județul Suceava care a ocupat primul loc la alocările PNDL 2 cu nu mai puțin de 909 milioane lei.


Intră acum și în grupul de