CJ Suceava a aprobat o rectificare pozitivă cu 13,7 milioane de lei. Cușnir: Să nu ne fie rușine să spunem că banii vin de la Guvernul României. Flutur: Consiliul Județean trăiește din fonduri alocate de la centru, evident că vin de la Guvern


Intră acum și în grupul de

Consiliul Județean Suceava a aprobat, luni, rectificarea pozitivă a bugetului cu suma de 13,72 de milioane de lei la capitolul venituri, din care 1,2 milioane de lei cote defalcate din impozitul pe venit ce se vor încasa în plus, 6,1 milioane de lei subvenții de la bugetul de stat pentru finanțarea investițiilor în sănătate, 6,3 milioane de lei pentru finanțarea drepturilor persoanelor cu handicap.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că suma de circa 9 milioane de lei va fi alocată Spitalului Județean de Urgență, din care 3,9 milioane de lei pentru reparații capitale pentru noua secție de Îngrijiri paleative, iar suma de 5,12 milioane de lei pentru achiziționarea de aparatură medicală și echipamente de comunicații în sănătate.

Totodată, el a explicat că CJ Suceava avea alocată suma de 15 milioane de lei pentru spital și că prin degrevare, se alocă sume pentru alte cheltuieli, cum ar fi o linie de neurochirurgie, incubatoare pentru nou născuți, encefalograf, dar și alte echipamente.

Flutur a mai spus că de la Ministerul Muncii a fost primită suma de 6,3 milioane de lei pentru persoanele cu handicap, în județ fiind încadrate la persoane cu handicap 20.436 de adulți și 2.364 copii.

Totodată, prin rectificare se alocă și 2,8 milioane de lei Direcției Județene de Drumuri și Poduri Suceava.

Mai mult, din fondul de rezervă, sunt alocați 6000 de lei pentru sprijinirea financiară a patru persoane aflate în situații extreme.

Prin aceeași rectificare se alocă 400.000 de lei pentru patru localități aflate în extremă dificultate, câte 100.000 de lei pentru fiecare.

Astfel, primesc ajutor financiar orașul Solca, comuna Izvoarele Sucevei care a avut cheltuieli pentru refacerea infrastructurii afectate de inundații, comuna Capu Câmpului, care are de plătit dobânzi la un credit și comuna Poieni Solca ce are de cofinanțat un proiect cu 25 la sută și a rămas fără bani de salarii și utilități.

Consilierul județean PSD Brândușel Nichitean a spus în cadrul ședinței că localitățile Solca și Poieni Solca sunt în situații dificile și trebuie ajutate și a mulțumit că au fost incluse în acest proiect de hotărâre.

Consilierul județan PSD Dan Ioan Cușnir a arătat că ar fi trebuit să se menționeze că sumele de bani, respectiv 9,5 milioane de lei pentru Spitalul Județean și 6,3 milioane de lei pentru persoanele cu handicap vin de la Guvern.

„Nu e o rușine să spunem cu voce tare că sunt bani de la Guvernul României”, a precizat Cușnir.

El a fost contrat de consilierul județean PNL Ioan Bădeliță care a declarat că speră să se intre în normalitate și că banii respectivi nu sunt din buzunarul membrilor Guvernului ci sunt din taxe și impozite.

„Guvernul României nu a dat bani din buzunarul lor și ni i-au dăruit nouă”, a spus Bădeliță care crede că trebuie să se încheie „demagogia cu tătucul de la București”.

Bădeliță a mai spus că județul Suceava ar fi trebuit să primească banii aceștia din timp și nu la sfârșitul anului.

Șeful grupului PSD din CJ Suceava, Mihai Grozavu, a apreciat că repartizarea fondurilor este corect făcută și a apreciat că toți consilierii județeni ar trebui să fie mai înțelepți în anul unirii.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a arătat că CJ Suceava trăiește din fonduri alocate de la centru și că este evident că se împart de Guvern.

„Orice ban venit să salutăm și să mulțumim, iar când nu vin și rămân în urmă cu investițiile, să spunem aceste lucruri”, a conchis Flutur.

El a subliniat că Guvernul alocă bani pentru autoritățile locale unde se vede că există preocupare pentru dezvoltarea spitalelor și că au fost alocați bani pentru SJU Suceava tocmai pentru că din 2009, Consiliul Județean Suceava a avut un program important de investiții în această unitate spitalicească.

„Trebuie să convingem Guvernul că Suceava are nevoie de fonduri”, a conchis Flutur.


Intră acum și în grupul de