Nechifor: Guvernul va trebui să proroge data intrării în vigoare a TVA split dacă președintele nu va promulga până la sfârșitul anului legea care schimbă forma inițială


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava, Cătălin Nechifor, a apreciat, miercuri, că Guvernul ar trebui să proroge data intrării în vigoare a TVA split dacă președintele României nu va promulga până la sfârșitul anului legea prin care se modifică prevederile inițiale ale ordonanței de guvern.

Potrivit lui Nechifor, OUG 23/2017 privind introducerea plății defalcate a TVA a fost modificată semnificativ în Parlament, iar multe din ideile exprimate de practicieni au fost integrate în amendamente.

„Practic, plata defalcata a TVA nu mai este obligatorie pentru toate firmele plătitoare de TVA, ci doar pentru cele care au datorii la bugetul de stat, sau pentru cele care sunt în insolventa. Mai mult, în aceasta situație sunt prevazute 60 de zile în care firma sa își poată regla situația financiara, la care se adaugă încă 30 de zile în care sa își poată pune la punct sistemul informatic. Un lucru rezonabil, de altfel”, a menționat deputatul.

El a mai arătat că nici pentru instituțiile de stat nu mai e obligatorie splitarea TVA la plata facturilor și că oricum, instituțiile de stat plătesc prin trezorerie și dacă sunt datorii restante, ele sunt executate automat.

Deputatul a apreciat că legea va fi votată de Camera Deputaților în cursul zilei de miercuri.

„Dacă președintele nu o va promulga pana la finalul anului, guvernul ar trebui sa proroge, prin ordonanța, data intrării în vigoare”, a precizat Nechifor.


Intră acum și în grupul de