PNL Suceava: Din cauza guvernării PSD-ALDE, nu se schiază anul acesta pe pârtia Rarău. Exact ca la centura Sucevei, PSD nu alocă fonduri pentru finalizarea lucrării

PNL Suceava susține printr-un comunicat de presă că din cauza guvernării PSD-ALDE, care nu alocă fondurile pentru finalizarea proiectului nu se schiază anul acesta pe pârtia Rarău și că situația este similară cu centura Sucevei.

„Marea preocupare a celor de la PSD Suceava este, de o bună bucată de timp, trimiterea de comunicate, indignaţi fiind de apelurile lui Gheorghe Flutur de a se asigura finanţare pentru judeţul Suceava. Nu credem că asta aşteaptă comunităţile locale, judeţul, de la cei care astăzi fac parte din coaliţia de guvernare. Dar probabil că mai mult nu pot sau nu vor. În loc să facă ce trebuie pentru acest judeţ, fie în grupul PSD, fie în comisii sau în plenul Parlamentului, avem imaginea a doi deputaţi PSD care stau în banca lor, scriind comunicate după dictare”, arată PNL Suceava în comunicat.

Potrivit sursei citate, în aceste zile PSD Suceava trebuie „să acopere o mare mizerie”, respectiv bugetul anului 2018 care este  dezastruos pentru judeţul Suceava şi pentru toată Regiunea Nord-Est.

„Cum este posibil ca la Transporturi această regiune să aibă un buget de peste 10 ori mai mic decât regiuni din sud sau centru? Culmea, chiar regiuni ale liderilor naţionali PSD. Şi ce fac ai noştri, în timp ce guvernarea ne-a lăsat la coada cozilor şi ne condamnă la izolare? Trimit comunicate în loc să se ocupe în aceste zile de promovarea şi susţinerea unor amendamente”, arată PNL Suceava.

Potrivit documentului, judeţul Suceava este lăsat fără bani în 2018, deși PSD scria altceva, tot într-un comunicat.

„Ne întrebăm, cu îngrijorare, unde sunt banii pentru centura Sucevei şi pentru centura Rădăuţi? Unde sunt banii pentru Drumul expres Siret – Suceava – Paşcani şi pentru Autostrada Iași-Tg. Mureş? Unde sunt banii pentru reabilitarea Vămii Siret? Dar pentru polivalenta din municipiul Suceava? Unde sunt banii pentru decontările la Utilităţi şi Mediu? În bugetul acestui guvern, pentru anul 2018, aceşti bani nu sunt. Noi am făcut şi amendamente la proiectul Legii Bugetului pe 2018 pentru a fi incluse la finanţare obiectivele de mai sus. Voi ce faceţi?”, se întreabă liberalii suceveni.

PNL Suceava mai transmite că în loc să fie de partea sucevenilor, de a căror voturi se folosește, PSD Suceava trimite câte un comunicat, mai mult ca replică şi indignare față de demersurile lui Gheorghe Flutur pentru obţinerea de fonduri pentru judeţ.

„Ultima „ispravă”, un comunicat referitor la pârtia de schi de pe Rarău. Ceva ce seamănă izbitor cu abordările privind centura Sucevei. Doar vorbe goale, neadevăruri. Trebuia să se schieze în acest an pe pârtia de pe Rarău! Un lucru este însă foarte sigur şi-l poate vedea şi orice pesedist: nici în acest an nu se va putea schia pe pârtia de la Câmpulung Moldovenesc. Iar cauza este cea pe care a spus-o şi Gheorghe Flutur: sunt plăti restante, la lucrările executate, de 2,4 milioane de lei. Neavând aceşti bani, constructorii nu pot aduce o serie de subansamble şi echipamente şi astfel pârtia nu poate fi omologată în acest an. Aceasta este realitatea, pe care sucevenii trebuie să o ştie”, se menționează în comunicat.

PNL Suceava subliniază că trebuie să se ştie că pârtia de schi de pe Masivul Rarău a primit finanţare de 10 milioane euro în timpul primului mandat a lui Gheorghe Flutur de preşedinte al CJ Suceava, după care a venit guvernarea PSD în care nu s-a mai finanţat nimic, dar că în 2016 Guvernul Cioloș aloca 4 milioane de euro.

„Acum ar trebui să se deblocheze cei 2,4 milioane de lei necesari pentru finalizarea pârtiei. Ar mai fi nevoie de finanţat 5% din total! Cât de mult seamănă această situaţie cu cea de la centura Sucevei! Aşadar, domnilor de la PSD, credem că reacţiile responsabile a celor din coaliţia de guvernare trebuie să însemne demersuri pentru deblocarea finanţării acestor obiective indispensabile judeţului.Mai aveţi timp şi puteţi face acest lucru la votul în plen al Legii Bugetului pe 2018. Altfel, aşa cum v-aţi obişnuit şi vă complaceţi deja, veţi mai trimite un comunicat!”, precizează PNL Suceava.

Totodată, în comunicat se adaugă că temerile şi îngrijorările liberalilor suceveni sunt îndreptățite şi prin faptul că însuşi un parlamentar sucevean al coaliţiei de guvernare PSD-ALDE, vicepreşedinte al Comisiei de Transporturi, a votat împotriva bugetului alocat de Guvern pentru Ministerul Transporturilor.

PSD Suceava a transmis, sâmbătă, printr-un comunicat de presă, că banii pentru lucrările executate la pârtia din Masivul Rarău urmează să fie decontați săptămâna viitoare și a criticat intervenția lui Gheorghe Flutur la Ministerul Turismului și la Ministerul Finanțelor privind alocarea acestor sume.