Nechifor, aprecieri pentru conducerea Consiliului Județean Suceava privind alocările de fonduri către localități: Măcar la județ lucrurile pornesc bine anul acesta

Deputatul PSD de Suceava, Cătălin Nechifor, a apreciat, luni, modul în care conducerea Consiliului Județean Suceava a realizat distribuirea fondurilor către localitățile din județ din cotele defalcate din impozitul pe venit.

„Măcar la județ lucrurile pornesc bine anul acesta. De apreciat proiectul de hotărâre de CJ cu privire la bugetele localităților!”, a scris Nechifor pe pagina sa de socializare.

Consiliul Județean Suceava se întrunește, luni, în ședință extraordinară pentru a distribui 18,6 milioane de lei din cote defalcate din impozitul pe venit pentru localitățile din județ.

Potrivit Legii bugetului pentru anul 2018, la dispoziția Consiliului Județean Suceava pentru repartizarea de sume de bani din cote defalcate din impozitul pe venit a fost alocată suma de 18,685 milioane de lei.

În expunerea de motive se arată că potrivit solicitărilor localităților din județ, necesarul de finanțare se ridică la 300,087 milioane de lei, din care 22,09 milioane de lei sunt arierate.

 

Propunerea pe care conducerea Consiliului Județean Suceava a făcut-o este una echilibrată, fiind alocate aproximativ aceleași sume pe categorii de localități, respectiv municipiilor, orașelor și comunelor din județ.

Astfel, potrivit proiectului care va fi dezbătut luni, cea mai mare sumă urmează să o primeacă municipiul Suceava, respectiv 500.000 de lei.

Celelalte municipii din județ vor primi câte 480.000 de lei.

Propunerea conducerii CJ Suceava pentru orașe prevede ca suma alocată să fie de 260.000 de lei fiecăruia, cu excepția orașelor Gura Humorului, care primește 450.000 de lei și Siret care ar urma să obțină 350.000 de lei.

În ceea ce privește comunele, majoritatea primesc între 130.000 de lei și 170.000 de lei.

Comunele Arbore, Baia, Dumbrăveni, Pătrăuți, Preutești, Slatina și Straja, primesc câte 100.000 de lei, reprezentând cea mai mică sumă alocată, iar cea mai mare sumă-200.000 de lei ar urma să primească Sadova, în timp ce Adâncata, Gălănești și Horodnic de Jos vor obține alocări de 190.000 de lei.

loading...