Băișanu: Nominalizarea unui nou premier, doar în urma unei analize amănunțite. Nu trebuie să mai existe semne de întrebare privind influența nefastă a sistemului paralel asupra premierului


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele ALDE, liderul organizației județene Suceava, deputatul Alexandru Băișanu, a apreciat, marți, că  noul premier ar trebui desemnat doar în urma unei analize amănunțite și consideră că nu trebuie să mai existe semne de întrebare în spațiul public cu privire la influența nefastă a sistemului paralel asupra premierului.

Băișanu a declarat că după demisia premierului Mihai Tudose, noua propunere oficială pentru funcția de premier va fi făcută în cadrul coaliției de guvernare PSD-ALDE.

„Decizia cu privire la nominalizarea unui nou prim-ministru trebuie să fie luată în urma unei analize amănunțite, în așa fel încât să ne asigurăm că programul de guvernare al coaliției PSD – ALDE va fi pus în aplicare”, a explicat Băișanu.

El a spus că pentru desemnarea premierului obiectivul major pe care ALDE îl va avea în vedere este modul în care noul premier vizează punerea în practică a programului de guvernare mai ales că după primul an de guvernare al coaliției PSD-ALDE România are cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană, au crescut pensiile și salariile, a fost redusă fiscalitatea, a fost deblocată absorbția de fonduri europene, iar prin promovarea legilor justiției s-au făcut pași importanți pentru a proteja drepturile și libertățile cetățenilor și a limita influența sistemului paralel de putere.

Totodată, Băișanu a menționat că un alt doilea obiectiv se referă la poziția clară împotriva sistemului paralel de putere și susținerea drepturilor și libertăților cetățenilor.

„Nu trebuie să mai existe semne de întrebare în spațiul public cu privire la influența nefastă a sistemului paralel asupra premierului”, susține deputatul sucevean.

El a arătat că au existat și unele sincope, mai ales în ceea ce privește coordonarea echipei de miniștri și secretari de stat și că este nevoie de un premier care să rezolve aceste probleme și să continue accelerat implementarea măsurilor din programul de guvernare al coaliției PSD-ALDE.


Intră acum și în grupul de