Lucian Harșovschi, analiză dură a guvernării PSD: Revoluția fiscală a dus la creșterea taxelor locale, inflația e deja de 3%, gazul s-a scumpit cu 16%, electricitatea cu 15%, leul s-a depreciat, cei care au credite plătesc mai mult


Intră acum și în grupul de

Prim vicepreședintele organizației municipale PNL Suceava, viceprimarul Lucian Harșovschi, a prezentat, joi seara, în emisiunea Exclusiv 90 de minute situația reală după un an de guvernare PSD-ALDE, subliniind că totul s-a scumpit, iar creșterile de salarii nu acoperă aceste majorări de prețuri și tarife.

„PSD a promis că desființează 102 taxe. Întrebarea e câte taxe au crescut, nu să fie eliminate?”, a spus liderul liberal sucevean.

El a arătat că creșterea taxelor și impozitelor în municipiul Suceava are o explicație simplă: Revoluția fiscală a PSD.

„Revoluția fiscală a PSD a lăsat municipiul Suceava fără 7-8 milioane de euro. Unde sunt acei bani? De ce cei care doar critică nu spun că au mers la Guvernul României să aducă niște bani? Ceea ce vrem să facem în municipiul Suceava facem în funcție de buget și de bani”, a spus Harșovschi.

El a arătat că Guvernul Tudose promitea că rezolvă problemele administrațiilor locale generate de modificările fiscale, dar că are slabe speranțe că așa ceva se va întâmpla și că administrația locală trebuie să găsească soluții de supraviețuire.

În ceea ce privește rezultatele guvernării de un an, inflația a ajuns deja la 3 la sută deja în condițiile în care a fost o creștere de 7 la sută a PIB.

„Aceste lucruri le spune cineva? Nu le spune nimeni!”, a spus prim vicepreședintele OM PNL Suceava care a menționat că există și o degringoladă a PSD cu înlocuirea propriilor guverne.

El a mai spus că ROBOR a crescut, iar cei care au credite în lei și au ascultat de Mugur Isărescu să facă credite în lei au de pierdut.

Harșovschi a subliniat că leul s-a devalorizat în funcție de euro, prețul la gazele naturale a crescut cu 16 la sută, energia electrică cu 15 la sută, benzina și motorina de la 4,7 lei în ianuarie 2017 la 5,62 în ianuarie 2018.

„Ați auzit pe cineva spunând așa ceva? Credeți că mărirea de salarii compensează acest lucru? Românii sunt un popor tolerant și stau până la ajunge cuțitul la os”, a spus Harșovschi.

El consideră ca un lucru rău și majorările salariilor în sistemul public.

„Nu e posibil ca în administrațiile locale, județene, naționale, să fie salarii mai mari ca în mediul privat. Într-o economie sănătoasă nu e normal”, a mai spus Lucian Harșovschi.

 


Intră acum și în grupul de