Fondatorul PMP Suceava, Corneliu Popovici: Se duce o luptă acerbă pentru ca PNL să preia conducerea PMP la Suceava. În Consiliul Local Suceava, PMP este tratat ca ceva secundar care își asumă toate deciziile PNL


Intră acum și în grupul de

Fondatorul PMP Suceava, Corneliu Popovici, a explicat, joi, în cadrul emisiunii Exclusiv 90 de minute, că situația actuală din PMP Suceava este rezultatul unei lupte acerbe prin care PNL vrea să preia conducerea PMP la Suceava.

El a declarat că atunci când a început proiectul PMP a spus că își dorește o construcție nouă, cu oameni noi și care să fie independentă în acțiune față de PNL sau PSD, partidele mai mari.

„Îmi doresc în continuare acest lucru și când voi considera că nu se mai întâmplă la Suceava, voi considera că nu pot să mai fac parte și nu mă voi regăsi într-o asemenea structură”, a spus Popovici.

El a adăugat că într-un an și jumătate PMP în Consiliul Local Suceava, cu toate că joacă un rol foarte important de a asigura majoritatea , a fost tratat ca o remorcă, ca ceva secundar, dar care își asumă toate deciziile PNL.

„Nimic din ceea ce noi am promis în campania electorală, spații verzi, Parc Șipote, urbanism, nimic nu se mai regăsea ca fiind și noi părtași la ceea ce se face bun în Suceava. Noi doar executăm și ceilalți își iau caimacul”, a declarat Popovici.

El susține că pentru preluarea PMP Suceava se duce o luptă acerbă.

„Se duce o luptă acerbă ca PNL să preia conducerea PMP la Suceava”, a spus Popovici.

El a adăugat că nu știe ce va decide Consiliul Executiv Național privind Memoriul semnat de 64 de lideri de organizații din județ prin care se cere ridicarea sprijinului politic pentru viceprimarul Marian Andronache și consilierul local Constantin Munteanu, dar consideră că această adresă trimisă către forurile cele mai importante ale partidului are menirea de a salva organizația județeană a PMP și a rămâne un partid independent, așa cum a fost creat.

„Dacă se va lua o altă decizie și nu vor fi de acord, atunci fiecare dintre cei care au semnat pot face ceea ce vor considera”, a mai spus Popovici.

El a subliniat că de patru ani, de la Dolhasca la Poiana Stampei, PMP a fost construit de el și de cei care au fost lângă el, iar Marian Andronache a venit undeva pe parcurs, fiind „preluat și așezat”.

Popovici a spus în emisiune că această competiție între el și Marian Andronache pentru funcția de conducere a organizației județene este de fapt o strategie pentru a fi ascunse adevăratele intenții de preluare a partidului de PNL.

„Despre alegeri, se știe și discutăm de la începutul anului. Se încearcă o încălcare grosolană a statutului pentru un interes doar al PNL.Se încearcă a fi ascunsă sub o competiție în PMP”, a spus Popovici.

El consideră că trebuie să se stabilească foarte clar dacă partidul rămâne independent.

„Vreau să știu dacă această construcție merge mai departe independentă sau predăm cheile și stampila PNL în sediul din Suceava”, a conchis Popvici.

 


Intră acum și în grupul de