Scandal în interiorul PSD după nominalizarea lui Valentin Popa la Educație în detrimentul Ecaterinei Andronescu. Pieleanu: Organizația PSD Suceava a avut o victorie categorică în fața celei de București


Intră acum și în grupul de

Propunerea organizației PSD Suceava, pentru Educație, rectorul USV, Valentin Popa, a dus la o dispută în CEx între Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu, pentru că a fost scoasă din cursă vicepreședintele PSD,  Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educației, iar acuze au fost aduse și de vicepreședinții Nicoale Bănicioiu și Marian Oprișan.

Potrivit DC News și stiripesurse.ro , secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, a spus în ședință că PSD nu poate să vină în fața a milioane de alegători cu o astfel de alegere, respectiv Valentin Popa, în detrimentul Ecaterinei Andronescu, în contextul în care Andronescu deține cea mai mare notorietate din partid.

„Dacă ieșim cu această propunere în fața electoratului, vom avea mai probleme. Voi, cei care îl susțineți pe Popa, nu o să puteți explica”, ar fi spus Codrin Ștefănescu.

Președintele PSD, Liviu Dragnea l-ar fi întrerupt pe Ștefănescu și i-a spus acestuia că nu îi face bine Ecaterinei Andronescu cu astfel de abordări.

Sursele citate arată că Ștefănescu i-a reproșat lui Dragnea că l-a întrerupt și l-a întrebat „De ce îți permiți să mă întrerupi?”, iar Dragnea i-a răspuns : ”Îmi permit pentru că pot”.

În acest moment Codrin Ștefănescu l-ar fi amenințat pe Dragnea cu dezvăluiri.

„Și eu pot să te întrerup. Pot să spun lucruri nespuse care te întrerup pe tine de tot”, ar fi spus Ștefănescu.

Liviu Dragnea i-a răspuns că îl întrerupe pentru că încă este președintele partidului, iar Ștefănescu i-a spus:„Încă”.

Acesta nu a fost singurul moment tensionat din ședință, vicepreședintele Marian Oprișan reproșând filialei PSD Suceava că nu are președinte de CJ și nici primar de municipiu reședință de județ și vine cu propuneri de ministru.

Astfel, Oprișan i-a cerut lui Valentin Popa să răspundă la întrebarea „Cine e președinte la Consiliul Județean și primar în Suceava?”, iar Valentin Popa s-ar fi referit la liderul organizației, Ioan Stan.

„N-ați înțeles: Cine e președinte de CJ? Dar primar în Suceava. Păi, bine, domnule rector, voi veniți dintr-un județ care a fost roșu, apoi ați pus preșdinte de Consiliu Județean de la PNL, primarul de municipiu   de la PNL și veniți cu propunere de ministru? Dar, nu vă e rușine?”, a întrebat Oprișan.

Și fostul ministru al Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a criticat propunerea PSD Suceava.

„Nu mi se pare normal ca educația românească să fie condusă de rectorul Universității din Suceava. Există o clasificare a universităților și Suceava nu e în primele 1000, de aceea nu poate da trendul performanței în învățământul românesc, a spus Bănicoiu în CEx”, potrivit unor surse DCNews care au participat la ședința de nominalizare a noilor miniștri.

„PSD e ste un partid care poate da mai mult, nu ne putem limita doar la Suceava”, ar mai fi spus Nicolae Bănicioiu în ședință.

Sociologul Marius Pieleanu a comentat, vineri seara, la Antena 3, desemnarea lui Valentin Popa pentru funcția de ministru al Educației spunând că a fost o victorie categorică a organizației PSD Suceava în fața organizației PSD București.

El a arătat că Valentin Popa a performat la Universitatea Suceava și că acesta fost propunerea organizației PSD Suceava, care a fost sprijinită în fața organziației PSD București pentru că aceasta nu a fost fermă în ceea ce privește înlocuirea lui Mihai Tudose din funcția de prim ministru.

Pieleanu a explicat că PSD București a avut trei propuneri de ministru, dar a obținut doar o singură nominalizare, la Ministerul Culturii.


Intră acum și în grupul de