Cei trei consilieri ALDE Suceava cer demisia de onoare a lui Dan Ioan Cușnir : ALDE nu e anexă a PSD, iar colaborarea se face prin respect și nu prin subordonare


Intră acum și în grupul de

Cei trei consilieri locali ALDE Suceava spun că s-au abținut la votul pentru creșterea prețului la salubritate și nu au votat creșterea taxelor locale și că au votat bugetul propus de primarul Ion Lungu pentru anul 2018 întrucât li s-au aprobat amendamentele, cer demisia de onoare a președintelui PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir subliniind că ALDE nu e o anexă a PSD.

 

Într-un comunicat de presă semnat de cei trei consilieri locali ALDE Suceava se arată că din cauza minciunilor și a dezinformărilor repetate pe care Dan Ioan Cușnir le-a adus în spațiul public în ultima perioadă, consilierii locali ALDE Suceava cer demisia de onoare a acestuia din funcția de președinte al Organizației Municipale PSD Suceava

„Ieșirile publice lipsite de conținut și de substanță ale numitului Dan Ioan Cusnir doar pentru a mima o opoziție la actuala majoritate din Consiliul Județean și Consiliul Local Suceava nu mai sunt o surpriză pentru suceveni, ci sunt o certitudine chiar pentru colegii săi de partid”, se arată în comunicat.

Semnatarii consideră că, până la un anumit punct, acestea pot fi înțelese, dar că ceea ce este de neînțeles și intolerabil este faptul că „atacă, minte cu nerușinare și jignește gratuit” consilierii locali ai ALDE Suceava acuzând-i că ”au votat creșterea de taxe și impozite precum și creșterea prețului la salubritate”, “că au denaturat votul sucevenilor” precum „și alte inepții”.

În comunicat se arată că la proiectul de majorare a taxelor și impozitelor, în ședința din noiembrie 2017, consilierii ALDE au votat împotrivă.

Totodată, ei arată că Dan Ioan Cușnir, a acuzat că au votat “pentru” creșterea prețului la salubritate în ședința de Consiliu Local din iulie 2017, dar că, în realitate, aceștia s-au abținut la vot.

 „Numitul Dan Ioan Cușnir, ne-a acuzat că ALDE ar susține în totalitate proiectele PNL. O afirmație iresponsabilă și total falsă! În schimb acesta se face că nu știe sau nu vrea să vadă cum, anumiți consilieri PSD, semnalizează “stânga” dar o cotesc la “dreapta”!”, se arată în comunicat în care se menționează că liderul grupului PSD, Vasile Mocanu,  votat la un proiect de rectificare bugetară alături de PNL în condițiile în care consilierii PSD și ALDE s-au abținut.

În comunicat se menționează că rațiunea pentru care consilerii ALDE Suceava au votat bugetul pentru 2018 pentru că, oricum, acest buget avea voturile necesare pentru a trece din partea PNL+PMP însă consilierilor ALDE le-au fost acceptate și asumate în mod public, amendamentele care le-au fost sugerate de cetățenii din municipiul Suceava.

„Am preferat să fim cât se poate de eficienți și de pragmatici în cee ace privește doleanțele cetățenilor în detrimentul unei retorici ineficiente și inelegante de tipul “șef psd municipiu””, se mai arată în comunicat.

 

Consilierii ALDE Suceava menționează că dacă vor constata că amendamentele lor referitoare la străzi, parcări, spații de joacă nu se vor realiza în cursul anului 2018, vor sancționa fără menajamente actuala administrație, așa cum au făcut-o și până acum.

„Noi așa considerăm că ar trebui să se desfășoare lupta politică țînând cont de doleanțele și necazurile sucevenilor și făcând ceva concret pentru a le îndeplini, nu cu schiorlaieli pe la televizor, nu cu minciuni grosolane și cu mimatul opoziției”, se mai arată în comunicat.

Consilierii ALDE Suceava resping și afirmațiile liderului PSD Suceava că nu dau dovadă de colaborare cu consilierii din PSD, dar că uită că PSD i-a făcut o plângere penală consilierui local ALDE , Roibu Marcel Dan, „pentru o greșeală minoră, omenească și absolut nevinovată pe care acesta a făcut-o, dezinteresat, când a fost președinte de ședința în luna iulie 2017”.

„Față de cele arătate mai sus (și nu sunt singurele), consilierii ALDE din Consiliul Local Suceava, cer demisia de onoare a președintelui Organizației Municipale PSD Suceava. Considerăm că minciunile sfruntate, manipularea grosolană și mimatul opoziției nu sunt compatibile cu această funcție și reprezintă o rușine pentru membrii PSD cât și pentru cetățenii municipiului Suceava.Fără disimulare, ne exprimăm întreagă disponibilitate de a colabora cu toți colegii consilieri PSD din Consiliul Local Suceava în interesul cetățenilor care ne-au dat votul pentru a face treaba și a-i reprezenta cu demnitate, nu prin certuri sterile și scandal de care ne-am săturat cu toții. În condițiile în care se va înțelege că ALDE nu este anexă PSD iar colaborarea dintre noi se poate baza pe respect și nu pe subordonare, inclusiv la Suceava colalitia poate funcționa în cele mai bune condiții”, se arată în comunicat semnat de consilierii locali ALDE Suceava Milici Ovidiu,Cernescu Petru Marius și Roibu Marcel Dan.


Intră acum și în grupul de