Liderii PSD și ALDE, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, susțin numirea lui Valentin Popa la Educație. Tăriceanu: Nu am impresia că nu e profesor de limba română. Dragnea: E susținut de 45 de rectori


Intră acum și în grupul de

Președinții partidelor care formează coaliția de guvernare, PSD și ALDE, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, au declarat, duminică, după ședința grupurilor parlamentare reunite ale celor două partide că numirea lui Valentin Popa ca ministru al Educației este bună.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, că a văzut că numirea lui Valentin Popa este susținută de 45 de rectori.

„Pentru mine asta este foarte important. Acești oameni au încredere în această propunere, așa că de ce să nu țin cont și de propunerea lor”, a spus liderul PSD.

La rândul său, președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a spus că Valentin Popa trebuie judecat după realizări.

„Am impresia că nu e profesor de limba română”, menționat Călin Popescu Tăriceanu.

Un număr de 45 de rectori ai celor mai importante universități din România au transmis un mesaj public de susținere a lui Valentin Popa, rectorul Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava pentru funcția de ministru al Educației.

Potrivit mesajului rectorilor, Valentin Popa este o personalitate de marcă a lumii academice și că îl recomandă ”competența academică și managerială, verticalitatea și implicarea profesională și personală”.

„Cu o personalitate dinamică, de luptător, alături de întreaga comunitate academică, domnul rector Popa a reușit transformarea Universității „Ştefan cel Mare” din Suceava în ceea ce este astăzi: un număr dublu de studenți, de patru ori mai multe programe de studii, o creștere majoră a fondurilor obținute din activitatea de cercetare și extinderea într-un ritm alert a infrastructurii universitare. Din ce în ce mai multe cadre didactice de o valoare incontestabilă au ales să fie titulare la Suceava, inclusiv din rândurile diasporei științifice românești, regăsind aici un climat potrivit pentru performanță în dezvoltarea profesională.

Prin punctele de vedere exprimate în cadrul reuniunilor Consiliului Național al Rectorilor, prin luările publice de poziție, domnul rector Valentin Popa a adus contribuții în toate momentele cheie de schimbare în domeniul învățământului superior, susținând excelența și calitatea în educație, dar și accesul echitabil la resurse. S-a dovedit astfel un bun cunoscător al sistemului, extrem de pragmatic și implicat, care stăpânește mecanismele de funcționare și finanțare universitară, cu viziune strategică, ancorată în tendințele la nivel european și global, toate acestea dublate de disponibilitate pentru dialog și cooperare.

Rectorul Valentin Popa s-a implicat în dezvoltarea legăturii între educația preuniversitară și cea universitară, inclusiv prin susținerea unor evenimente de anvergură cum ar fi Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică, organizată la Suceava în anul 2014. Sub conducerea domniei sale, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava a dezvoltat Lectoratul de limba română de la Cernăuți, punct de reper pentru păstrarea identității lingvistice și culturale a etnicilor romani din Ucraina, de o deosebită importanță în contextul politic actual. Rectorul Valentin Popa este de asemenea președinte al Consorțiului universităților din Moldova – România – Ucraina.

Susținem astfel numirea domnului rector Valentin Popa în funcția de ministru al educației, competența academică și managerială, verticalitatea și implicarea profesională și personală fiind argumentele care trebuie să stea la baza unei astfel de decizii”, se arată în mesajul rectorilor din România.

Intră acum și în grupul de