Băișanu i-a transmis noului ministru al Transporturilor că șoseaua de centură a Sucevei trenează și că Moldova are nevoie de autostrăzi: „Avem mari probleme și pe CFR, nu avem autostrăzi, nu avem mai nimic”


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele Comisiei de Transporturi din Camera Deputaților, deputatul ALDE de Suceava Alexandru Băișanu, i-a transmis, luni, ministrului desemnat al Transporturilor, Lucian Șova, că speră că acesta va rezolva mare parte din problemele de infrastructură și i-a amintit că șoseaua de centură a Sucevei a început în urmă cu zece ani sau că regiunea Moldovei are nevoie de autostrăzi.

„Nu mi-aș dori sub nicio formă să faceți precum fostul ministru, Felix Stroe, care la 60 de ani a mers pentru prima dată cu trenul și și-a dat seamna că trenurile au întârzieri, a dat afară doi oameni de acolo și cu asta gata, a rezolvat”, a spus Băișanu.

El i-a transmis lui Șova că are experiență în domeniu și crede că acesta nu are nevoie de timp pentru a afla ce merge prost în Ministerul Transporturilor, mai ales că acesta a îndeplinit și funcția de secretar al Comisiei de Transporturi.

„Avem mari probleme și pe CFR, nu avem autostrăzi, nu avem mai nimic”, a spus Băișanu.

Deputatul suceava și-a exprimat speranța că acesta este ultimul ministru al Transporturilor pe care îl va mai vota în acest mandat.

„Vin din Bucovina, din Suceava, unde de zece ani 10 ani, când eram prefect, am început șoseaua de centură. Au trecut zece ani și nu s-a întâmplat nimic. Moldova, și pentru că sunteți unul dintre miniștri moldoveni, e deficitară la autostrăzi. Aveți obligația să faceți lucruri importante pentru România prin investiții clare, serioase și rapide”, a spus Băișanu.

El consideră că noul ministru ar trebui să aibă discuții și cu cei de la Ministerul Justiției ca să lămurească  ca toate anchetele din minister să fie făcute repede, cu celeritate, precizând că în caz contrar există riscul să nu se mai obțină bani de la UE.

„M-am săturat să văd licitații pornite și care durează de 3-4 ani din cauza acelor contestații făcute la infinit. Sunt motive pentru clare pentru care investițiile la Ministerul Transporturilor trenează”, a mai spus Băișanu.(T.B.)

 

 


Intră acum și în grupul de