Liderul femeilor social-democrate din Suceava: Investițiile la Spitalul Județean Suceava se fac cu banii economisiți de Nechifor, iar drumurile județene cu bani de la Guvern. Flutur ar trebui să fie mai modest


Intră acum și în grupul de

Liderul Organizației județene a femeilor social-democrate, consilierul județean Oana Elena Pintilei, a declarat, joi seara, în emsiunea Exclusiv 90 de minute că președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, ar trebui să fie mai modest când vorbește despre dezvoltarea județului, arătând că acesta este cheltuitor și că investițiile care se vor face la Spitalul Județean de Urgență Suceava vor fi finanțate din fondurile economisite când CJ Suceava a fost condus de Cătălin Nechifor și că investițiile în opt drumuri județene vor fi finanțate de Guvernul PSD prin PNDL.

„Proiectele majore pentru dezvoltare pe anul 2018 se realizează în mare parte din banii economisiți de Consiliul Județean în administrația PSD condusă de Cătălin Nechifor, din banii care vor veni din PNDL, adică de la Guvernul României”, a spus Pintilei, adăugând că alte două proiecte, extinderea terminalului aeroportului și drumul Frasin-Holda, dintr-un credit, dacă acesta va fi avizat de Ministerul Finanțelor.

Pintilei a spus că în bugetul pentru anul 2018, o sumă de 32 de milioane de lei vine din excedentul anilor trecuți, mai precis din perioada când CJ Suceava era condus de Cătălin Nechifor, care a reușit să facă investiții importante cum ar fi Aeroportul Suceava, reabilitarea Muzeului de Istorie, Transrarăul, care este un drum de referință, dar și alte obiective și a reușit să facă și economii.

Potrivit acesteia, din economii, suma de 18 milioane de lei va fi folosită pentru investiții la Spitalul Județean Suceava

„E marele proiect cu care se laudă domnul Flutur de jumătate de an, că va face investiții serioase în Spitalul Județean (…). Acest lucru se va realiza cu bani economisiți de conducerea PSD”, a spus Pintilei care consideră că președintele CJ Suceava ar trebui să fie mai modest când vorbește de acest proiect pentru că se face din bani economisiți de Cătălin Nechifor care are și el un merit pentru că există acești bani pentru a fi folosiți în acest proiect îndrăzneț.

Ea crede că Gheorghe Flutur nu este atât de cumpătat și că dacă din creditul de 67 de milioane de lei aprobat de CJ Suceava anul trecut erau trecute ca investiții pe lângă extinderea terminalului aeroportului și drumul Frasin-Holda, și drumurile spre Codrul Secular de la Slătioara, care acum nu se mai regăsesc pentru că investiția de la Aeroport a crescut de la 6 milioane de lei la 17 milioane de lei.

„E o practică obișnuită în conducerea domnului Flutur. Dumnealui nu se prea pricepe să economisească, dar în schimb valoarea executării lucrărilor crește”, a spus Pintilei.(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de