Președintele femeilor din PSD Suceava, Oana Elena Pintilei, numită secretar de stat în Secretariatul General al Guvernului


Intră acum și în grupul de

Președintele Organizației Județene a Femeilor Social Democrate Suceava, Oana Elena Pintilei, a fost numită, vineri, prin decizie a primului ministru, Viorica Dăncilă, secretar de stat în Secretariatul General al Guvernului.

Decizia a fost publicată vineri seara în Monitorul Oficial.

Pintilei este cel de-al doilea secretar de stat al organizației județene PSD Suceava din Guvern, după Eugen Uricec, care este secretar de stat în Ministerul Mediului.

Organizația suceveană a PSD a mai reușit să impună un ministru în Guvern, respectiv pe Valentin Popa, la Ministerul Educației, dar și doi subsecretari de stat, Tiberius Brădățan în Ministerul Sănătății și Cristian Șologon în Ministerul Dezvoltării Regionale.

Oana Pintilei a participat, joi seara, la emisiunea Exclusiv 90 de minute în cadrul căreia, politologul Adrian Botezatu a apreciat că ea este cel mai influent sucevean la ora actuală având o relație privilegiată cu premierul Viorica Dăncilă.

„Oana Pintilei este cel mai influent sucevean în momentul de față în sensul în care are o relație privilegiată cu premierul Viorica Dăncilă. Niciun sucevean, la momentul actual, nu are tipul acesta de relație și este un avantaj al dumneaei. Eu sper ca domnia sa să facă lobby pentru proiectele necesare județului Suceava la cel mai înalt nivel al Guvernului. Practic, omul cel mai puternic din punct de vedere al atribuțiilor în România este primul ministru”, a spus Botezatu.

Politologul consideră că o intrare directă la primul ministru înseamnă foarte mult în ziua de azi.

El a apreciat că în toată Europa, puterea este centrată pe persoana primului ministru, în timp ce în România primul ministru este mai mult „o marionetă, un personaj împins în față de adevărții păpușari”.

„Părerea mea este că actualul guvern este un guvern de marionete, iar adevărații decidenți nu sunt în guvern”, a spus Botezatu.

El l-a citat pe procurorul general al României, Augustin Lazăr, care a precizat recent că există o practică a împingerii în funcții guvernamentale a unor oameni foarte tineri, lipsiți de experiență, împinși de anumiți păpușari pentru a face anumite lucruri cu bani publici în interesul adevăraților beneficiari din spate.

Adrian Botezatu a arărtat că în aceste condiții, Oana Pintilei este cel mai influent sucevean, pentru că, formal, Viorica Dăncilă, este premierul în funcție al României.

 

„Nu înseamnă că este și principalul decident în cadrul PSD, dar formal, în pixul doamnei Dăncilă stau multe fonduri, sau finanțări de care județul Suceava poate beneficia. O argumentație la nivelul premierului Dăncilă pe anumite proiecte care pot fi scoase mai din spate și aduse mai în față la finanțare, cu contribuția doamnei Pintilei ar fi mai mult decât salutară”, a spus Botezatu.

El a mai declarat că, din câte știe, Oana Pintilei a fost influent și până acum în organizația județeană PSD Suceava având o contribuție importantă și la  formarea listei de parlamentari și la nominalizarea actualului prefect.

 

„Doamna Pintilei poate nu a fost atât de vizibilă, dar influentă a fost, cu siguranță”, a conchis Adrian Botezatu.

Oana Elena Pintilei a precizat în emisiune că la sfârșitul lunii februarie va fi organizată în zona Brașov o întâlnire a Organizației Naționale a Femeilor Social-Democrate la care se așteaptă să participe și premierul Viorica Dăncilă și că va încerca să abordeze proiecte importante pentru județul Suceava. (N.B.)


Intră acum și în grupul de