Primarul Ion Lungu acuză PSD că politizează adunările generale ale asociațiilor de proprietari: Vor să scoată în evidență cât de rău administrează Primăria, PNL și Lungu. Nu e în ordine. Oamenii nu asta vor. Cușnir: Consilierii PSD vor să afle adevărul din comunitatea suceveană


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a acuzat, miercuri, PSD Suceava că politizează adunările generale ale asociațiilor de proprietari situație care deranjează pe cei care participă la aceste ședințe în care cei din PSD critică primarul și PNL despre modul cum administrează orașul, în timp ce liderul PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir susține că participarea consilierilor locali PSD la aceste adunări este o obligație pentru a afla adevărul din comunitatea suceveană.

Lungu a spus într-o conferință de presă că îi roagă pe cetățeni să participe la adunările generale ale asociațiilor de proprietari care sunt programate până în data de 31 martie și că până în prezent au fost adunări generale în 30 la sută din asociații.

„Fac un apel la organizația municipală PSD Suceava să nu încerce să politizeze aceste adunări generale așa cum a încercat să politizeze și dezbaterile pentru bugetul municipiului”, a spus Lungu.

El a arătat că are semnale de la oamenii din Primărie care participă la ședințe și de la președinți de asociații de proprietari că se deturnează politic aceste adunări generale ale asocițiilor.

„Merg domnii consilieri locali- foarte bine, să meargă, îi felicit pentru asta- dar de acolo până la a aduce membri de partid, de a se încerca să se deturneze lucrurile să se scoată în evidență cât de rău administrează Primăria, PNL și Lungu, nu e în ordine. Oamenii nu asta vor. Am mai avut o discuție pe tema asta și cred că cei care au avut de pierdut au fost cei de la PSD și nu eu în dezbaterile pe buget care au avut loc în luna ianuarie când, la fel, s-a încercat această deturnare politică a acestor discuții și oamenii au fost foarte deranjați și au spus că nu au venit să asculte poziții politice, campanie electorală, ci vrem să ascultăm ce spune primarul că primarul a convocat adunările pentru discuțiile pe buget”, a declarat Ion Lungu.

El a spus că la fel se întâmplă și la adunările generale ale asociațiilor de proprietari.

„Se încearcă deturnarea politică a acestor adunări generale ale asociațiilor de proprietari și nu este în ordine. Eu le spun cu toată prietenia celor de la PSD că nu câștigă puncte pe această temă. Oamenii au probleme reale, acolo nu este o întâlnire de campanie electorală”, a subliniat primarul.

Pe de altă parte, președintele organizației municipale PSD Suceava, consilierul județean Dan Ioan Cușnir, a declarat că la ședințele adunărilor generale ale asociațiilor de proprietari participă consilieri locali PSD care doar ascultă care sunt problemele prezentate de cei care participă.

„Cine politizează aceste întruniri? Consilierii locali care stau și ascultă sau primarul care acuză în conferință de presă această participare?”, a spus Cușnir.

El a spus că aleșii locali suceveni social-democrați au obligația să participe și la adunările generale ale asociațiilor de proprietari pentru a ști adevărul din comunitatea sucevenă.(T.B.)

 


Intră acum și în grupul de