Răbufnire a unui lider PSD Suceava în plenul Consiliului Județean față de Guvern care tratează județul Suceava ca „pierdere colaterală”: Să mergem la primul ministru să spunem lucrurilor pe nume. Să blocăm drumurile! Nimeni nu ne bagă în seamă!


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele PSD Suceava, consilierul județean Brândușel Nichitean, a răbufnit, vineri, în plenul Consiliului Județean criticând abordările Guvernelor față de județul Suceava care este abandonat și nu se fac investiții, iar cei de la centru au nevoie doar de voturile celor din județul Suceava.

El a spus în plenul CJ Suceava că județul Suceava parcă e în afara României și a făcut referire la drumul de la București la Siret care este modernizat până la Roman, iar drumul expres este doar până la Pașcani.

Brândușel Nichitean a spus că trebuie de mers la primul ministru, la ministrul Transporturilor și să li se ceară finalizarea șoselei de centură și modernizarea drumului de la Roman la Siret.

El a declarat că „și-a fărmat” mașina pe acest drum și se întreabă cine plătește, subliniind că și cei din Suceava plătesc rovignete, dar nu beneficiază de investiții.

„Suntem bun pentru voturi”, a spus Nichitean arătând că cei de la București consideră județul Suceava la „pierderi colaterale”.

Vicepreședintele PSD Suceava a mai arătat că parcuri industriale în județul Suceava nu se fac, șosele nu se fac și crede că trebuie ca toți sucevenii să fie uniți și să ceară Guvernului tot ceea ce județul are nevoie.

„Să mergem la primul ministru în audiență să spunem lucrurilor pe nume. Să blocăm drumurile! Nimeni nu ne bagă în seamă!”, a spus Nichitean care a precizat că este dezamăgit complet pentru că din partea Guvernului sunt doar „declarații, vorbe și lucruri-zero”.

El a cerut ca toți oamenii din județ să acționeze pentru ca Guvernul să facă investițiile necesare.

Brândușel Nichitean a fost aplaudat de consilierii județeni PNL pentru aprecierile sale, iar președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că sunt „aplauze amare”.

„Ne confruntăm cu aceste realități”, a spus Flutur care a subliniat că drumul european „este covată” și numărul de TIR-uri este în creștere.

”Sunt absolut de acord să facem demersuri, chiar ca CJ Suceava”, a declarat Flutur care consideră că trebuie o discuție cu toți parlamentarii.

El a atras atenția că nu se pot începe proceduri de licitație pentru finalizarea șoselei de centură a Sucevei pentru că nu s-a emis HG privind indicatorii tehnico-economici.

Flutur consideră că Brândușel Nichitean are dreptate și că toate forțele politice din județ trebuie să acționeze unitar pentru dezvoltarea zonei și să nu se ajungă ca la Iași unde părțile s-au splitat, de exemplu la Autostrada A 8, unii susținând traseul prin Onești-Brașov.

„Cum să ajung eu de la Suceava la Viena prin Brașov?” s-a întrebat Flutur.

El crede că trebuie să fie clar care va fi tratamentul pentru acest colț de țară.


Intră acum și în grupul de