Politolog sucevean: PSD a deviat de la principiile europene. Riscul este că fiind la conducerea României, s-ar putea ca țara să devieze complet de la principiile europene


Intră acum și în grupul de

Politologul sucevean dr. Adrian Botezatu consideră că PSD este în criză din cauză că a deviat de la principiile europene, situație care s-ar putea răsfrânge asupra țării întrucât PSD se află la conducerea României.

Botezatu a comentat în cadrul emisiunii Exclusiv 90 de minute decizia PSD de a organiza un congres, apreciind că prin acest congres, președintele PSD, Liviu Dragnea, urmărește un nou cec în alb la conducerea partidului și eliminarea acelor persoane pe care nu se mai putea baza.

„Vrea îndepăratarea potențialilor rivali și reîmprospătarea echipei de conducere cu persoane foarte fidele lui”, a spus politologul sucevean.

El susține că Liviu Dragnea s-a obișnuit să lucreze cu cec în alb amintind de nominalizările la funcția de prim ministrul.

„În permanență, deciziile în cadrul PSD, din păcate pentru un partid care ar trebui să fie democratic, se iau într-un cerc foarte restrâns de persoane. Mai mult, forurile statutare sunt chemate mai mult formal să oficialieze decizii deja luate”, a spus Botezatu.

El consideră că viitorul Congres al PSD va uni pe PSD-iști pe formulă ierarhică, pe principiul: „Dacă e ordin, cu plăcere”.

Adrian Botezatu a mai apreciat că PSD este un partid în criză pentru că a deviat de la principiile europene.

„PSD e în criză pentru că a deviat de la principiile europene. Nu ar fi rău dacă doar PSD ar devia de la principiile europene, dar fiind la conducerea României, s-ar putea ca România, ca țară, să devieze complet de la principiile europene”, a conchis Adrian Botezatu.

 


Intră acum și în grupul de