Băișanu, întrebări directe ministrului Transporturilor despre drumul expres Siret-Suceava-Pașcani, șoselele de centură ale Sucevei și Rădăuților, despre trenurile care se desființează și despre anularea cursei Tarom Suceava-Torino


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele Comisiei de transporturi din Camera Deputaților, deputatul ALDE de Suceava Alexandru Băișanu, a adresat mai multe întrebări ministrului Transporturilor, Lucian Șova, privind investițiile în infrastructura rutieră din Suceava, dar și despre desființarea unor trenuri sau a unor curse de avion de pe Suceava.

Astfel, Băișanu arată că în programul  de guvernare, Autostrada A8,  Iași-Tg. Mureș este inclusă la finanțare cu fonduri europene și bugetul de stat.

„Există riscul ca această autostradă să nu mai fie realizată și cu fonduri europene?”, a întrebat Băișanu.

Deputatul ALDE Suceava, îi mai spune ministrului Transporturilor că în programul de guvemare drumul expres Siret-Suceava-Pașcani este prevăzut la finanțare cu fonduri europene și bugetul de stat, fără să fie și prevăzute termene de execuție.

„Care este calendarul realizării acestui proiect?”, este întrebarea adresată ministrului Transporturilor.

Totodată, Alexandru Băișanu subliniază că șoseaua de centură a Sucevei unde mai trebuie realizat 15 la sută din tronsoanele I  și II este inclusă în programul de guvernare să fie finalizată în anul 2019.

„Există posibilitatea finalizării investiției în cursul acestui an?”, întreabă deputatul sucevean.

El îi mai cere ministrului să explice lipsa de finanțare a șoselei de centură a municipiului Rădăuți, proiect lansat încă din anul 2010.

Alexandru Băișanu îi mai solicită ministrului Transporturilor să spună și câte trenuri de călători ar urma să fie desființate prin noul mers al trenurilor, care sunt acestea și care sunt motivele desființării !or.

În final, Alexandru Băișanu întreabă și de ce Tarom intenționează să renunțe la cursa Suceava-Torino care avea grad de încărcare foarte ridicat.(T.B.)


Intră acum și în grupul de