Tensiunile continuă în PMP Suceava. Secretarul general adjunct al organizației județene, Ioan Cozorici, a aflat că a fost exclus când a intenționat să-și depună candidatura pentru funcția de secretar general


Intră acum și în grupul de

Tensiunile din cadrul organizației județene PMP Suceava continuă, iar secretarul general adjunct al organizației județene, Ioan Cozorici, acuză că a fost exclus din partid nestatutar și că a aflat, vineri, când a intenționat să-și înscrie candidatura pentru funcția de secretar general la alegerile din 10 martie că a fost emisă o decizie de excludere pe numele său.

Cozorici a declarat pentru News Bucovina că nu credea că după atâția ani în care a acționat pentru dezvoltarea acestei organizații județene va fi exclus de o echipă care a „dat un puci” în interiorul organizației.

El a menționat că a demisionat din funcția de vicepreședinte al organizației municipale PMP Suceava în semn de protest pentru că viceprimarul Marian Andronache și consilierul local PMP Constantin Munteanu, nu au respectat decizia conducerii județene PMP Suceava prin care s-a stabilit să nu fie susținută creșterea taxelor locale așa cum a propus primarul Ion Lungu.

Cozorici a spus că în decizia de excludere din partid este acuzat că a adus prejudicii grave de imagine prin folosirea unui limbaj vulgar și difuzarea de informații false și că a dus o campanie de denigrare a celor doi consilieri locali PMP Suceava, acuze pe care le contestă.

El a spus că a fost cel care a inițiat un memoriu adresat conducerii centrale a partidului, susținut de 64 de președinți de organizații, prin care s-a cerut analizarea situației de la Suceava privind încălcarea deciziilor partidului de cei doi consilieri locali.

Fostul secretar general adjunct a mai spus că mai este acuzat și că ar fi susținut că s-au furat carnete de partid, arătând că el doar a afirmat că au dispărut carnete de partid din sediu și că ar trebui verificată situația, iar în dispoziție se mai arată că au fost găsite carnetele de partid într-un dulap închis și care îl folosea doar Cozorici.

„Mă întreb cum au deschis acel dulap, fără să fiu eu prezent și cum au apărut acolo acele carnete”, a spus Cozorici.

El a mai arătat că nu a recunoscut Consiliul Executiv interimar județean pentru că acesta a fost stabilit nestatutar, iar în ultima ședință la care a participat președintele interimar, Eugen Tomac, nu au existat pe ordinea de zi decât subiecte legate de stabilirea datei alegerilor și comisiei de organizare a alegerilor.

Potrivit lui Cozorici, CEJ interimar al PMP Suceava este nestatutar, iar toți cei care fac parte din această structură ar fi autorii unui „puci” în interiorul organizației județene și au îndepărtat pe toți cei care deranjează.

„Partidul nu e al lui Andronache ca să-și facă el interesele și nu hotărăște el ce și cum. Partidul e al tuturor organizațiilor, al tuturor membrilor”, a spus Cozorici.

El îl consideră vinovat de situația în care a ajuns organizația județeană pe Eugen Tomac, care asigură interimatul PMP Suceava până la alegerile din 10 martie pentru că acesta nu a luat măsuri când au fost încălcate decizii ale conducerii județene.

Cozorici se întreabă cum poate Marian Andronache să spună că vrea să obțină președinția organizației județene PMP Suceava pentru a venit în sprijinul cetățenilor când el prima dată a decis să le ia bani din buzunar cetățenilor susținând creșterea taxelor și impozitelor locale.

Fostul secretar general adjunct a subliniat că PMP este partidul care asigură majoritatea în Consiliul Local Suceava și că, din păcate, Marian Andronache acționează la comanda lui Ion Lungu, iar partidul nu mai are identitate.

El a mai spus că nu numai el este în această situație, ci mai mulți membri de partid care au și funcții de aleși locali au fost amenunțați cu excluderea din partid și pierderea funcțiilor.

Cozorici a subliniat că în partid s-a instaurat dictatura, că a contestat măsurile luate împotriva sa și că va urmări cu mare atenție cum se vor organiza alegerile din 10 martie. (T.B.)

 


Intră acum și în grupul de