Deputatul Iulian Bulai a prezentat ministrului Tineretului și Sportului situația gravă în care se află baza sportivă Unirea din Suceava: Reprezentanții administrației publice locale s-au spălat pe mâini spunând că aparține MTS


Intră acum și în grupul de

Deputatul USR Iulian Bulai a prezentat ministrului Tineretului şi Sportului starea de degradare a bazei sportive Unirea din Suceava și a întrebat care sunt planurile ministerului privind această bază sportivă.

În interpelare, deputatul a semnat că starea în care se află Baza Sportivă Unirea, unde își desfășoară activitatea sportivii de la CSM Suceava – volei, rugby și, cel mai probabil, și box, conform unei sesizări primite la cabinetul său parlamentar.

„În discuțiile pe care le-au avut cu sucevenii, reprezentanții administrației publice locale s-au spălat pe mâini spunând că baza sportivă aparține Ministerului Tineretului și Sportului și nu pot investi. Totuși, echipa de rugby a promovat anul trecut în Superligă, dar din cauza lipsei fondurilor a rămas să activeze în Liga Națională”, arată Bulai.

El menționează că există sportivi de valoare, dar nu li se acordă suficiente șanse pentru a performa. Și sunt sigur că situația de la Suceava nu este singulară.

Potrivit deputatului, terenul de rugby nu beneficiază nici măcar de o tabelă de marcaj, spectatorii fiind cei care țin scorul.

El cere ministrului să spună care au fost sumele investite în fiecare din ultimii 10 ani în infrastructura de la baza sportivă Unirea a CSM Suceava și în ce a constat fiecare proiect de reabilitare, dacă există prevăzută vreo sumă în bugetul pentru anul 2018 pentru reabilitarea bazei sportive menționate și care sunt planurile MTS în privința acestei baze sportive pentru anii următori.

Iulian Bulai este parlamentar de Neamţ şi încă de la începutul mandatului, şi-a asumat să îi reprezinte şi pe cetăţenii judeţului Suceava.

Iulian Bulai a primit la cabinetul parlamentar din Suceava mai multe sesizări, din partea cetăţenilor revoltaţi de starea avansată de degradare în care a ajuns baza sportivă, se arată într-un comunicat al USR Suceava.

 


Intră acum și în grupul de