Bălan: PNL Suceava va avea un loc extrem de important pe lista pentru europarlamentare. Viceprimarul Lucian Harșovschi și-a exprimat disponibilitatea. Gheorghe Flutur își dorește să continue la Consiliul Județean Suceava


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele PNL deputatul de Suceava Ioan Bălan, a infirmat, joi seara, în emisiunea Exclusiv 90 de minute, zvonurile potrivit cărora președintele organizației județene, Gheorghe Flutur, ar intenționa să candideze la alegerile europarlamentare din mai 2019, precizând că acesta își dorește să continue proiectele la Consiliul Județean Suceava.

„Din discuțiile cu el ar mai vrea să candideze la Consiliul Județean”, a spus Bălan în emisiune.

El a arătat că pentru alegerile europarlamentare organizația județeană PNL Suceava va avea un loc extrem de important pe lista de candidați.

Bălan a explicat că pentru lista de candidați pentru europarlamentare fiecare regiune urmează să aibă un candidat în ordine, în baza unui algoritm, care include  rezultatele de la ultimele alegeri locale și parlamenatre, iar în urma acestui algoritm Suceava are primul loc în regiunea Nord Est și locul 3 sau patru între celelalte regiuni.

„E un loc extem de important”, a spus deputatul sucevean.

El a menționat că nu poate spune care va fi candiatul pentru că nu a existat o discuție în cadrul organziației, dar că Gheorghe Flutur nu își dorește.

„Mi-a spus categoric că nu. Are un mandat la președinția Consiliului Județean, are proiecte de anvergură și își dorește să mai candideze odată, pentru ultima dată, pentru că are aceste proiecte”, a adăugat Bălan.

El a precizat că până acum și-a anunțat intenția de a candida viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi.

„Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi și-a exprimat disponibilitatea și dorința de a fi candidat la europarlamentare. Dacă ajungem în situația în care să desemnăm un candidat acesta trebuie să treacă prin furcile caudine ale partidului. Aici avem structuri foarte bine structurate. Vom avea două-trei candidaturi și vom discuta”, a mai spus Ioan Bălan.(T.B.)

 


Intră acum și în grupul de