PSD Suceava: În loc să fie avocatul sucevenilor, Ion Lungu se comportă ca un avocat sau chiar ca un acționar al Bioenergy/Thermonet. Sucevenii branșați la sistemul centralizat de termoficare sunt îndreptățiți să nu plătească agentul termic livrat neconform.
Președintele organizației municipale PSD Suceava, consilierul județean Dan Ioan Cușnir, a atras atenția, marți, că în loc să fie avocatul sucevenilor, primarul Ion Lungu se comportă ca un avocat sau chiar ca un acționar al Bioenergy/Thermonet și a arătat că, potrivit legislației, sucevenii branșați la sistemul centralizat de termoficare sunt îndreptățiți să nu plătească agentul termic livrat neconform.

Într-un comunicat de presă, liderul PSD Suceava Dan Ioan Cușnir, arată că de 14 ani Ion Lungu, Lucian Harșovschi și PDL-ul vopsit în PNL încearcă să îi convingă pe suceveni cum au modernizat ei orașul, cât de bine o duc sucevenii și câte premii aduc ei pentru Suceava.

„În realitate toate proiectele majore care ar trebui să fie motorul dezvoltării Sucevei, se prăbușesc rând pe rând: căldura și apa caldă, transportul public, salubritatea, sportul, atractivitatea pentru investitori, etc. Acestea sunt simptomele unei instituții nefuncționale, Primaria Sucevei este nefuncțională. Se împăunează cu premii nerelevante, cheltuie bani publici ca să își împartă ei între ei plachete aniversare și diplome, ornează orașul cu beculețe colorate, dar proiectele majore se prăbușesc pentru că nu a existat niciodată o strategie și o viziune de dezvoltare a orașului”, se menționează în comunicat.

Potrivit sursei citate, „Lungu, Harșovschi și PNL-ul au falimentat în mod premeditat Termica pentru a da încălzirea sucevenilor pe mâna unui operator privat Bioenergy/ Thermonet care după nici 5 ani este în pragul falimentului”.

Cușnir apreciază că, în scurt timp, PNL va solicita creșterea prețului gigacaloriei pentru „a îndestula operatorul privat”, deși acesta nu și-a respectat obligațiile contractuale de investiții și livrează agentul termic cu mult sub temperatura minimă de livrare.

„În ultima săptămână, sucevenii care beneficiază de încalzirea centralizată au avut în case chiar și temperaturi de +15/16 grade C.  Conform  Ordinului  91/2007  al ANRSC există o diagramă de reglaj a temperaturilor de livrare a agentului termic în funcție de temperaturile exterioare.  Astfel la o temperatură exterioară  de -15/-16 grade C cu vânt, agentul termic trebuia să fie livrat la 105/ 110 grade C pe tur și  să aibă 70/80 grade C pe retur. Bioenergy, societate de care Ion Lungu este foarte mulțumit, a livrat celor 20.000 apartamente legate la sistemul centralizat de încalzire,  în aceste zile, agentul  termic cu 70/75 grade C pe tur și cu 55/57 grade C pe retur. Ordinul 91 al ANRSC, pag 35 art. 133, prevede că abaterea maximă permisă față de temperatura din diagrama de Reglaj este de 2 grade C. Spre exemplu, în cazul Sucevei,  în ultimele zile abaterea fiind de până la 20/30 grade C, utilizatorii sistemului centralizat sunt îndreptățiți să nu plătească agentul termic livrat neconform!”, se arată în comunicat.

Mai mult, Dan Ioan Cușnir susține că în loc să fie avocatul sucevenilor, Ion Lungu se comportă ca un avocat sau chiar ca un acționar al Bioenergy/Thermonet.

„În loc să amendeze Bioenergy/Thermonet pentru nerespectarea condițiilor contractuale și a temperaturii de livrare a agentului termic, Ion Lungu va solicita în Consiliul Local aprobarea creșterii prețului de producție de la 116 la peste 200 lei/Gkal ceea ce va însemna creșterea prețului facturat către populație de la 352 la peste 452 lei/Gkal, în condițiile în care prețul pentru distribuție și transport va rămâne constant”, precizează liderul organizației municipale PSD Suceava.

Dan Ioan Cușnir mai arată că în loc să se ocupe de nevoile reale ale sucevenilor, Ion Lungu, „locotenentul său” Harșovschi și PNL se ocupă de paranghelii PDL-iste pe bani publici și mai nou de mersul trenurilor și al avioanelor.

„Noi vom continua să facem “Totul pentru Suceava” și să demascăm fărădelegile celor care conduc Suceava de 14 ani! Doar așa ne vom îndeplini visul de a le reda sucevenilor mândria și demnitatea!”, conchide Dan Ioan Cușnir.(N.B.)

loading...