Cușnir, după ce Ion Lungu a anunțat că va propune reducerea abonamentelor TPL pentru pensionari: Ion Lungu și PNL-ul vor începe să lase capul în pământ și să recunoască greșelile blocării inițiativelor PSD


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației municipale PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir, a reacționat, miercuri, după ce primarul Ion Lungu a anunțat că va propune ca pensionarii să beneficieze de reducere de 50 la sută la abonamentele TPL, propunere ce a fost respinsă însă în ședința din 22 februarie arătând că primarul Ion Lungu începe să recunoască faptul că a greșit.

Cușnir arată într-un comunicat de presă că în conferința de presă de miercuri Ion Lungu a anunțat că va susține inițiativa PSD de reacordare pentru pensionari a facilităților la cumpărarea abonamentelor pentru transportul public local.

„În luna 12.2017, printr-o exprimare perversă, prin HCL 361 Ion Lungu și PNL-ul, inducând în eroare și Consilierii Locali PSD, au anulat facilitățile pentru Transportul Public Local pentru pensionari.În luna 02.2018, în urma semnalelor primite de la cetățeni, Consilierii Locali PSD au încercat să remedieze această nedreptate printr-un proiect de modificare a HCL 361 și acordarea facilităților și pentru pensionari la achiziționarea abonamentelor pentru TPL. În ședința de Consiliu Local din data de 22.02.2018, Ion Lungu și locotenentul sau Lucian Harșovschi au hotărât că nu sunt bani pentru pensionarii din Suceava și au blocat inițiativa PSD”, se arată în comunicat.

Totodată, liderul PSD Suceava adaugă că, surprinzător, după 14 zile, Ion Lungu anunță că va iniția un proiect de hotărâre pentru abonamente reduse pentru pensionari.

„De fapt Ion Lungu și-a dat seama că i-a batjocorit pe pensionari, a încercat prin Raportul departamentului de specialitate să dea vina pe Guvernul României că nu va avea încasări din taxe si impozite dar cifrele l-au contrazis, încasările la Primărie au crescut. Ion Lungu nu mai are cum să contrazică inițiativa PSD de a acorda abonamente reduse la TPL pentru pensionarii Sucevei – cei care au construit orașul pe care Ion Lungu se chinue de 14 ani să îl readucă la statutul de comună”, menționează Cușnir.

El consideră că acestea sunt simptomele unei instituții nefuncționale, respectiv în data de 22 februarie să spui că nu ai 800.000 lei pentru pensionari, iar în datad de 7 martie să îți dai seama că ai acești bani.

„Primăria Sucevei este nefuncțională. Așa zisele Departamente de Specialitate nu sunt funcționale, acționează la comanda politică a lui Ion Lungu și a PNL-ului.Încet, dar sigur Ion Lungu și PNL-ul vor începe să lase capul în pământ și să recunoască greșelile blocării inițiativelor PSD și refuzul acceptării amendamentelor și propunerilor PSD! La fel se va întâmpla și cu salubritatea, și cu inventarierea parcărilor de reședința doar după finalizarea Registrului Spațiilor Verzi, și cu redeschiderea pasajului subteran din zona Carrefour, etc.”, subliniază Cușnir.

El conchide că PSD va continua să facă “Totul pentru Suceava”, pentru că doar așa va îndeplini visul de a le reda sucevenilor mândria și demnitatea!(T.B.)


Intră acum și în grupul de