La Congres, PSD Suceava votează cu Viorica Dăncilă pentru președinte executiv. Gabriel Vlase (PSD Bacău) și Doina Fedorovici (PSD Botoșani) vor fi vicepreședinți PSD pentru regiunea Nord Est


Intră acum și în grupul de

Cei peste 100 de delegați ai organizației județene PSD Suceava vor susține la Congresul de sâmbătă al PSD candidatura premierului Viorica Dăncilă pentru funcția de președinte executiv al partidului, au declarat, joi, surse din PSD Suceava.

Potrivit surselor citate, organizația județeană, prin Conferința județeană de săptămâna trecută a votat o rezoluție prin care susține pe premierul Viorica Dăncilă, iar la Congres va susține și candidatura acesteia la funcția de președinte executiv.

Pentru funcția de președinte executiv mai candidează Ecaterina Andronescu și Nicolae Bănicioiu.

În ceea ce privește secretarul general, organizația suceveană ar susține candidatura lui Marian Neașcu în detrimentul lui Codrin Ștefănescu.

Totodată, delegații PSD Suceava vor vota pentru doi vicepreședinți ai regiunii Nord Est.

Potrivit deciziei CEx al PSD de modificare a Statutului partidului, în fiecare regiune ar urma să fie doi vicepreședinți, un bărbat și o femeie.

Pentru regiunea Nord Est, organizația suceveană ar vota pentru deputatul Gabriel Vlase, lider al PSD Bacău și pentru senatorul Doina Fedorovici, președinte al organizației PSD Botoșani, susțin sursele citate.

De altfel, cei doi sunt singurii înscriși în cursa pentru funcțiile de vicepreședinte repartizate regiunii Nord-Est după ce Ana Birchall și Dumitru Buzatu, reprezentând organizația PSD Vaslui au renunțat la candidaturi.

Organizația județeană PSD Suceava va avea un număr de 106 delegați la Congresul PSD din 10 martie unde vor fi prezenți circa 4000 de delegați, fiind una dintre cele mai mari delegații județene din țară, repartizarea numărului de delegați fiind stabilită în baza unui algoritm care a avut la bază scorurile electorale obținute de organizația județeană și numărul de membri din fiecare județ.(T.B.)


Intră acum și în grupul de