Marian Andronache a fost ales președinte al organizației județene PMP Suceava. Contracandidatul, Gheorghe Jucan, a demisionat în timpul conferinței


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației județene Suceava a PMP a fost ales, sâmbătă, Marian Andronache, viceprimarul Sucevei, care este în același timp și președinte al organizației municipale PMP Suceava, vicepreședinte național al PMP și președintele Ligii aleșilor locali PMP Suceava.

El nu a avut contracandidat, după ce Gheorghe Jucan, înscris în cursă, a demisionat în timpul Conferinței județene de alegeri a PMP Suceava, acuzând gravele carențe în organizarea alegerilor.

Jucan a depus mai multe demisii la prezidiul conferinței imediat după ce fostul preșdinte interimar al organizației județene, Eugen Tomac, a prezentat activitatea organizației în perioada de peste un an în care a condus-o.

De  remarcat este că înaintea începerii Conferinței de alegeri, câteva zeci de persoane au protestat în fața Complexului Zamca, unde s-au desfășurat ședința, afișând bannere prin care cereau alegeri libere la PMP Suceava.

După ce a primit demisiile, Eugen Tomac a spus că știa că sunt colegi nemulțumiți în partid și că regretă situația, dar a menționat că probabil unii dintre cei care au protestat  nu știau pentru ce o fac.

El a adăugat că s-a încercat să se pună o pată pe această reuniune și le-a transmis celor care cred că pot face jocuri mărunte în PMP că nu va permite așa ceva.

În discursul său, Marian Andronache a arătat că organizarea acestei conferințe s-a făcut statutar și potrivit regulamentelor și că a intervenit o singură dată la Comisia de Organizare a Alegerilor, atunci când a cerut înscrierea candidaturii lui Gheorghe Jucan care nu îndeplinea toate condițiile pentru că nu avea plătită cotizația. Andronache a prezentat chitanța cu care a plătit el suma de 2.700 de lei, restanța lui Jucan, pentru că dorea competiție în cadrul partidului, dar că a fost dezamăgit că acesta a demisionat, iar suma pe care a achitat-o va fi folosită pentru plata datoriilor partidului.

De menționat este că Marian Andronache a recunoscut că activitatea organizației județene PMP Suceava a fost afectată după alegerile parlamentare din 2016, iar tensiunile au răbufnit în 2017.

„Nu vreau să pierd absolut niciun membru. Cei care au avut de plecat, au plecat. Vreau să instaurăm ordinea și disciplina în PMP”, a spus Andronache.

Deși deține numeroase funcții în PMP, Marian Andronache a recunoscut că nu are suficientă experiență politică și că va atrage în partid oameni experimentați, anunțând că PMP Suceava va avea porțile deschise pentru atragerea de noi membri, dar și pentru revenirea în partid a unor foști membri care au refuzat să mai facă politică din cauza vechii conduceri a organizației județene.

 

 


Intră acum și în grupul de