Președintele executiv al PMP, Eugen Tomac, a recunoscut că nu a condus organizația Suceava, deși a fost desemnat președinte interimar. El a trasat noii conduceri ținta pentru următoarele alegeri: 30.000 de voturi, de trei ori mai multe față de ultimele alegeri.


Intră acum și în grupul de

Președintele executiv al PMP, deputatul Eugen Tomac, a recunoscut, sâmbătă, în cadrul Conferinței de alegeri PMP Suceava că nu a condus organizația județeană a partidului deși, oficial, el a fost președinte interimar al organizației conform deciziei conducerii centrale a formațiunii care a înlocuit astfel conducerea județeană ce a avut rezultate modeste la alegerile parlamentare din 2016.

„Consiliul Executiv Național m-a delegat să coordonez activitatea de la Suceava, lucru pe care nu l-am făcut pentru că la rândul meu am delegat întreaga responsabilitate colegilor din organizație”, a spus Tomac în darea de seamă pe care a prezentat-o delegaților conferinței.

El a adăugat că nu vrea să treacă în revistă lucrurile care nu fac cinste sau sunt chestiuni pe care nu dorește să le comenteze, subliniid că mulțumește celor care au ales să facă politică în PMP.

Tomac a subliniat că organizația județeană Suceava este foarte importantă și că și-ar dori foarte mult ca fiecare membru să înțeleagă că trebuie să fie tratați toți cu respect și să fie buni colegi, dar și  ce perspective vor putea fi dacă cei din PMP Suceava se vor organiza bine și să convingă sucevenii să-și îndrepte privirea spre PMP.

El a arătat că viitoare conducere județeană a PMP Suceava va trebui să constituie structuri puternice în fiecare localitate.

Tomac a stabilit și ținta pentru viitoarele alegeri pentru noua conducere, respectiv obținerea a minim 30.000 de voturi, din cei aproape 600.000 de alegători, în condițiile în care PMP a obținut la ultimele alegeri puțin aproape 9000 de voturi.

El consideră că, din nefericire, la ultimele alegeri PMP a obținut doar 8.981 de voturi, reprezentând 4,3 la sută, care este un număr mic de voturi în comparație cu alte bătălii electorale, în condițiile în care la alegerile locale au fost obținute peste 12.000 de voturi.

„De aceea vin și insist să priviți cu încredere spre viitor și să aveți comportament de luptători în bătălia politică. Nu avem dreptul să nu se gândim la o perspectivă de minim 30.000 de voturi în județul Suceava și acest lucru îl putem obține doar prin muncă, seriozitate și responsabilitate”, a spus Tomac.

El consideră că PMP trebuie să recâștige electoratul de dreapta.(T.B.)


Intră acum și în grupul de