Autostrada București-Suceava. Premierul Viorica Dăncilă anunță la Congresul PSD că în acest an încep lucrările la această autostradă

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, sâmbătă, în cadrul Congresului PSD, că în acest an centenar se vor realiza o sută de proiecte majore, între care începerea lucrărilor la autostrada București-Suceava.

În cadrul Congresului, premierul a vorbit desprte proiectele României 100, un program pentru România următorilor 100 de ani și a anunțat că se va adopta legea finanțelor publice locale, legea turismului, se va modifica legea redevențelor, legea minelor, legea lobby-ului, legea violenței domestice.

„Vom introduce dispozitivele electronice de monitorizare pentru ca femeile să nu mai moară cu ordinele de protecție în brațe. Vom introduce formularul unic, factura electornică, înființarea filtrului 2 în vamă, extinderea vămilor de la Giurgiu și Constanța. Introducerea indicatorilor de performanță în administrația locală, evaluarea anulă, bonusuri. În cazul nerespectării indicatorilor, contractele vor înceta. Va fi adoptat programul de împrumuturi de 40.000 de lei fără dobândă pentru tineri. Vom avea programul pentru programul cu persoanele cu dizabilități, crearea unui fond de 100 de milioane de lei, vom stimula fiscal activitatea ONG-urilor de profil, vom da amenzi celor care nu respectă legislația pentru aceste persoane”, a enumerat premierul Viorica Dăncilă o parte din  cele 100 de măsuri.

Ea a subliniat că scopul celor 100 de măsuri este să ofere un nivel de trai mai ridicat și mai mulți bani în buzunarele românilor

Premierul s-a referit la realizarea în 2018 a drumului expres Pitești-Craiova, începerea lucrărilor la autostrada București – Suceava, varianta ocolitoare Bârlad, autostrada Borș – Suplacu de Barcău.

Ea a mai spus că tot în 2018, anul centenar, vor fi finalizate construcția danei 80 din Portul Constanta, finalizarea varianta ocolitoare Caracal, MIhăilești, Carei, recepționarea a 60 de km de autostradă, recepționarea a 136 km de cale ferată, rectoarele trei și patru de la Cenavodă.

„ Avem program de investiții la Transelectrica și Transgaz,care va deveni un principal jucător regional pe piața transportului de gaze. Transgaz participă la privatizarea operatorului grec de gaze. Tot în 2018, în cele 100 de măsuri pentru 100 de ani, avem capitalizarea Tarom după modelul Lot din Polonia. Și pentru că gîndul nostru merge și pentru cei plecați afară, avem 100 de milioane de lei anual, vom susține deschiderea de școli românești pestre graniță, în mari localități unde stau români”, a spus Dăncilă.

Premierul a mai anunțat că din Fondul Suveran de Investiții, zece miliarde de euro, cu administrare privată, vor fi investiți în autostrăzi, spitale, centre de colectare de fructe”, a spus premierul. (N.B.)

 


Intră acum și în grupul de