Ioan Stan anunță că legea prin care parcul Șipote și pădurea Zamca pot trece în administrarea municipiului Suceava a trecut de votul final din Senat

Propunerea legislativă privind trecerea unor suprafeţe de fond forestier din grupa I funcţională-vegetaţia forestieră cu funcţii speciale de protecţie din domeniul public al statului şi din administrarea Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva în domeniul public al unor unităţi administrativ-teritoriale şi în administrarea consiliilor locale ale acestora, a trecut, luni de votul final al Senatului.

Senatorul PSD de Suceava, Ioan Stan, a declarat că această propunere legislativă pe care a susținut-o a trecut de votul final al Senatului.

Prin această propunerea legislativă o suprafață de circa 14. 000 ha de fond forestier din grupa I funcțională – vegetație forestieră cu funcție specială de protecție va putea fi transferată din domeniul public al statului și din administrarea Regiei naționale a pădurii, Romsilva, în domeniul public al Unitațiilor Administrativ Teritoriale și în administrarea Consiliilor locale a acestora.

El a menționat că, în județul Suceava, ca urmare a acestei inițiative, o suprafață de 148 ha din parcul Șipote și pădurea Zamca vor trece în administrarea Consiliului local al municipiului Suceava, care are dreptul de a face investiții doar pentru amenajări de agrement, în zonă fiind interzise construcțiile și dezvoltările edilitare.

Propunerea legislativă urmează să fie transmisă Camerei Deputaților care este camera decizională.(N.B.)

 

loading...