Ioan Stan anunță că legea prin care parcul Șipote și pădurea Zamca pot trece în administrarea municipiului Suceava a trecut de votul final din Senat


Intră acum și în grupul de

Propunerea legislativă privind trecerea unor suprafeţe de fond forestier din grupa I funcţională-vegetaţia forestieră cu funcţii speciale de protecţie din domeniul public al statului şi din administrarea Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva în domeniul public al unor unităţi administrativ-teritoriale şi în administrarea consiliilor locale ale acestora, a trecut, luni de votul final al Senatului.

Senatorul PSD de Suceava, Ioan Stan, a declarat că această propunere legislativă pe care a susținut-o a trecut de votul final al Senatului.

Prin această propunerea legislativă o suprafață de circa 14. 000 ha de fond forestier din grupa I funcțională – vegetație forestieră cu funcție specială de protecție va putea fi transferată din domeniul public al statului și din administrarea Regiei naționale a pădurii, Romsilva, în domeniul public al Unitațiilor Administrativ Teritoriale și în administrarea Consiliilor locale a acestora.

El a menționat că, în județul Suceava, ca urmare a acestei inițiative, o suprafață de 148 ha din parcul Șipote și pădurea Zamca vor trece în administrarea Consiliului local al municipiului Suceava, care are dreptul de a face investiții doar pentru amenajări de agrement, în zonă fiind interzise construcțiile și dezvoltările edilitare.

Propunerea legislativă urmează să fie transmisă Camerei Deputaților care este camera decizională.(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de