Deputatul PNL de Suceava, Angelica Fădor: Doar autoritățile locale, așa cum face CJ Suceava și Gheorghe Flutur, se preocupă de Anul Centenar. Guvernul nu are încă o agendă pentru Centenar , ci doar o agendă „paralelă” cu România reală


Intră acum și în grupul de

Deputatul PNL de Suceava, Angelica Fădor, și-a exprimat, joi, îngrijorarea că deja se încheie primul trimestru al anului centenar, iar din partea Guvernului nu se întrevăd proiecte clare, serioase de marcare a Centenarului Unirii și că, probabil, ar fi trecut neobservat acest eveniment din viața națiunii dacă autoritățile locale nu și-ar fi conturat programe pentru sărbătoarea Marii Uniri și a dat ca exemplu programul amplu pe care îl derulează Consiliul Județean Suceava.

Angelica Fădor, secretar al Comisiei de Administrație din Camera Deputaților, a declarat pentru News Bucovina că actuala guvernare PSD-ALDE este interesată doar de conflicte interne și de așa numita luptă cu „statul paralel”, dar, de fapt dovedește că Guvernul este „parlalel” cu această țară și deja se poate spune că sărbătorirea Centenarului Unirii tuturor românilor în 1918 se transformă în anul dezbinării naționale.

„În condițiile în care Guvernul PSD-ALDE a înființat și apoi desființat departamente care să se ocupe cu Anul Centenar, a numit și apoi destituit persoane care să coordoneze activitățile Centenarului Unirii, ne aflăm la sfârșitul primului trimestru al anului 2018 fără niciun proiect clar, serios, prin care să se marcheze Marea Unire. Știm sigur doar că nu ştim care este agenda oficială a activităţilor dedicate Centenarului”, a declarat Angelica Fădor.

Ea a menționat că doar autorități locale care responsabile au întreprins demersuri pentru marcarea Anului Centenar și că, văzând că Guvernul este preocupat doar cu lupta „cu statul paralel”, fiind însă „paralel cu statul” nu au mai așteptat proiectele guvernamentale și au realizat propriile programe, dând exemplu Consiliul Județean Suceava unde, la propunerea președintelui Gheorghe Flutur s-a înființat o comisie specială care să se ocupe de acest eveniment.

„După cum s-a văzut, Gheorghe Flutur și membrii comisiei județene au reușit să realizeze, cu posibilitățile limitate ale bugetului județean, un program amplu, coerent și plin de evenimente cu o simbolistică aparte în contextul Centenenarului Unirii”, a spus deputatul PNL.

 Ea a adăugat că se aștepta ca Guvernul să pună în practică proiecte mari, de infrastructură, cum ar fi o rețea de autostrăzi care să unească toate provinciile care s-au unit în 2018, dar că a constatat cu tristețe că interesul guvernanților este îndreptat în cu totul alte direcții care nu au legătură cu România reală.(N.B.)


Intră acum și în grupul de