Dan Ioan Cușnir: Ion Lungu a rămas singur pe tură, Harșovschi fiind plecat să ridice diploma de „destinație de excelență”, iar Andronache pentru conceptul „Smart City”, pentru un oraș plin de gropi, murdar și cu traficul blocat, în care nici măcar hidranții stradali nu au fost montați corect


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației municipale PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir, atrage atenția, printr-un comunicat de presă, că în municipiul Suceava, care se dorește „smart city” și „destinație turistică de excelență”, pe lângă faptul că traficul este blocat, transportul public nu este decent, drumurile sunt pline de gropi,  sucevenii sunt puși în pericol și din cauză că hidranții stradali au fost montați „în bășcălie”.

„De ani de zile, ”tricicleta” Lungu/Harșovschi/Andronache ne explică cum au modernizat ei Suceava în ultimii 14 ani. Lungu din Salcea, Harșovschi din Moara și cu Andronache din Ipotești le explică sucevenilor cum arată Suceava, cât de atractivă este pentru turiști și cât de ”smart city” va deveni Suceava”, arată Cușnir în comunicat.

El adaugă că în aceste zile, Lucian Harșovschi, „locotenentul PNL” al primarului Ion Lungu este în deplasare pentru a se „împăuna” cu încă o diplomă nerelevantă și care nu are nici o legătură cu realitatea din Suceava: ”Suceava destinație turistică de excelență”.

„O fi destinație turistică de excelență, dar este plină de gropi, plină de gunoaie, nesigură în caz de incendiu, murdară, cu traficul blocat, fără locuri de parcare, fără transport public decent și din nou cu mirosuri greu de suportat din zona stației de epurare. Acestea toate pălesc în față strălucirii unei diplome care nu folosește nimănui”, susține Cușnir.

El arată că celălat „locotenent”, PMP de această dată, Marian Andronache  va aduce de la Manchester „lumina unei înfrățiri” pentru conceptul de Smart City.

„Timp și bani irosiți de pomană pentru că nu poți avea smart city fără ”smart” primar și fără ”smart” viceprimari. Nu poți avea smart city în condițiile în care Primăria are simptomele unei instituții nefuncționale. Ion Lungu a rămas singur la Primărie câteva zile, precum vameșul care de ziua lui a primit de la colegi cel mai frumos cadou: să fie singur pe tură”, a spus Cușnir.

El susține că indiferența și bătaia de joc față de cetățeni este evidentă și exemplifică în comunicat cu un aspect de care poate depinde viața sucevenilor, respectiv „bășcălia cu care sunt montați hidranții stradali pentru incendii”.

„Acești hidranți sunt ori prea scurți, riscând să fie acoperiți de zăpadă, ori s-au turnat niște scări peste ei și nu se sesizează nimeni ori (cel mai grav) cu gura de mufare înspre gardul viu, mufarea fiind aproape imposibilă”, precizează Cușnir.

El consideră că acestea sunt simptomele unei instituții nefuncționale, respectiv un department raportează că au fost montați hidranții în mod standard, nimeni nu verifică, constructorul își primește banii, dar într-un caz de urgență nu vor putea fi folosiți eficient.

„Primăria Sucevei este nefuncțională. Așa zisele Departamente de Specialitate nu sunt funcționale, nu colaborează între ele pentru că nu are cine să le coordoneze. Noi vom continua să facem “Totul pentru Suceava” demascând toate nefuncționalitațile și aberațiile PNL-iste, doar așa ne vom îndeplini visul de a le reda Sucevenilor Mândria și Demnitatea!”, a conchis Dan Ioan Cușnir. (N.B.)


Intră acum și în grupul de