Băișanu, în Camera Deputaților: Cu riscul să devin penal, votez legile justiției pentru că mi-e frică să nu primim de la Comisia Europeană o hârtie prin care să ne ceară arestarea Brătienilor, a lui Iorga sau Eminescu pentru că nici ei nu au fost perfecți


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele ALDE deputatul de Suceava Alexandru Băișanu a declarat, marți, la votarea legilor justiției, că votează în favoarea acestora întrucât nu vrea să se mai primească din partea Comisiei Europene hârtii prin care să se ceară arestarea Brătienilor, a lui Nicolae Iorga sau a lui Mihai Eminescu, pentru că nici aceștia nu au fost perfecți.

Băișanu și-a început discursul arătând că a stat în cumpănă dacă să ia cuvântul fiind foarte mulți ochi ațintiți asupra deputaților.

El și-a exprimat convingerea că după discursul său va fi încadrat în categoria celor care ar putea deveni, posibil, foarte repede, un penal.

Deputatul sucevean a continuat cu o istorioară privind holera care afecta Moldova  în 1640, iar un străin care era comerciant de alcool, s-a gândit să vândă, la sticluțe mici, alcool drept leac pentru holeră, iar faptul că aceștia consumau alcool, le dădea sentimentul că se simt mai bine.

„Acel rachiu poartă acum numele de holercă. Băieții care au făcut bani vânzând alcool ca pansament și de panaceu pentru holeră s-au îmbogățit, moldovenii noștri, unii au murit, alții au scăpat, dar a rămas încetățenit că ce le-a adus omul acela din străinătate, holerca, i-a salvat.  În situația asta ne aflăm noi astăzi”, a spus Băișanu.

El a arătat că în continuare vin străinii și sug banii poporului român.

„Toți banii noștri pleacă afară. Dacă vrei să cumperi pâine, cumperi pâine congelată adusă de afară, dacă vrei să cumperi roșii le aduci din Turcia și din Polonia. Dacă vrei să-ți cumperi benzină sau motorină o cumperi din Austria. Dacă vrei să te împrumuți, te împrumuți de la bănci din străinătate. Noi am rămas cu holerca, cu rachiul, și am continuat pe drum ăsta, iar băieții și-au făcut de cap în continuare în Țara Românească”, a spus Băișanu.

Deputatul a adăugat că așa se întâmplă și astăzi când vede că nimeni nu mai vorbește de muncă, de demnitate, de căință și de patriotism.

„Vorbim de „Hai să-i mai arestăm pe cei care au furat”. Da domnilor, sunt de acord cu lucrul acesta: o justiție corectă în care orice om care are dosar penal și este judecat și găsit vinovat, să plătească.Dar nu orice om care primește de la un „prieten” o hârtie precum că ar fi penal, să fie transformat cu adevărat în penal”, a spus Băișanu.

El a arătat că cei care trebuie să plătească în România nu o fac, iar„doi-trei de la fostul PDL, care au furat milioane, au făcut un an-doi de pușcărie”, dar banii nu s-au întors în România și nu mai există.

Băișanu a explicat și de ce votează în favorea legilor justiției.

„Mi-e frică, Doamne-ferește, ca mâine să nu primesc, iar de la Bruxelles, de la Comisia Europeană, o hârtie prin care să ni se ceară arestarea Brătienilor, stimați liberali, arestarea lui Iorga, arestarea lui Eminescu, pentru că, nu-i așa, nici ei nu au fost perfecți”, a conchis Alexandru Băișanu.(N.B.)


Intră acum și în grupul de