Consilierul local PSD Ioan Gabriel Buciac: O treime din cele 342 de parcele propuse pentru înființarea de parcări de reședință în Suceava sunt spații verzi. Vrem un proiect serios de parcări cu protejarea spațiului verde. De ce nu se propun parcări din structură metalică sau cele de tip smart-parking?


Intră acum și în grupul de

Consilierul local PSD Suceava Ioan Gabriel Buciac a declarat, luni, într-o conferință de presă că studiind proiectul de registru al spațiilor verzi și verificând datele a constatat că din 342 de parcele incluse în proiectul parcărilor de reședință 104 sunt spații verzi sau pe o parte sunt într-adevăr făcute de cetățeni parcări și o parte sunt spațiu verde.

El a spus că pe cea mai mare parte dintre aceste parcele propuse pentru înființarea de parcări de reședință există arbori și s-a întrebat ce se va întâmpla cu aceștia.

Buciac a menționat că a constatat că pe unele parcele unde dorește să fie făcute parcări, cu toate că există arbori ei nu au fost trecuți în registrul spațiilor verzi și a venit cu exemple.

Mai mult, consilierul local a spus că există o diferență enormă între numărul de copaci, gard viu și spații verzi din 2012, când a fost fotografiat orașul de Google și actuala situație exemplificând cu strada Viitorului din cartierul Obcini, o parcelă ce în 2012 avea spațiu verde, iar acum se dorește a fi făcută parcare după ce a fost distrusă și ocupată abuziv.

„E nevoie de mai multă transparență din partea Primăriei, astfel încât informațiile importante pentru cetățeni să ajungă ușor la ei și fără a fi dezinformați. Fac referire la dezinformare deoarece proiectul parcărilor nu a fost prezentat cum trebuie cetățenilor, s-a tot spus că se vor face 4000 de locuri de parcare, dar PSD nu vrea, cică ne-am teme că pierdem următoarele alegeri locale, că ce buni sunt ei și răi suntem noi, etc, însă realitatea e alta. Într-adevăr, ideea acestor parcări este una bună, dar dacă se dorește cu adevărat să fie rezolvată problema parcărilor de ce nu se face o strategie în acest sens. De ce nu sunt incluse si parcările din cartiere ce au această destinație de când a fost construit fiecare cartier?”, s-a întrebat consilierul local social-democrat.

El se întreabă de ce nu sunt modernizate, îmbunătățite și marcate parcările actuale.

„De ce nu sunt gândite și alte tipuri de parcări cum ar fi cele din structură metalică sau cele de tip smart-parking, care ar fi extrem de utile în cartierele municipiului? Iar lucrul care mă intrigă cel mai mult este de ce din cele peste 300 de străzi din municipiu au fost propuse parcele pentru parcări doar pe 61 dintre ele? Asta înseamnă să nu faci lucrurile ordonat, etapizat!”, a spus Buciac.

El a mai spus că foarte mulți cetățeni au crezut că proiectul parcărilor face referire la parcările ce au această destinație, însă în momentul în care le-am prezentat proiectul au fost dezamăgiți observând că parcarea unde ei parchează de ani nu va fi reparată însă se va tăia din spațiul verde sau se va parca până în geamurile lor.

Consilierul local PSD susține că grupul PSD dorește ca în municipiu să existe un proiect de anvergură legat de parcări, dar unul sustenabil, etapizat, corect, modern și protector al puținului spațiu verde ce îl avem.(N.B.)


Intră acum și în grupul de